GANA DE TÍTOLS I GOLS

Lewandowski: «Vaig veure el potencial d’aquest Barça al camp»

El Bota d’Or, que té en la seva dona nutricionista un dels secrets de la seva eterna joventut, exhibeix gana de títols i gols

«El Barça és un equip amb un gran potencial, ho vam veure en el partit contra l’Inter Miami», destaca

Lewandowski: «Vaig veure el potencial d’aquest Barça al camp»

Valentí Enrich

3
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Robert Lewandowski és un home a qui agraden els reptes. A l’ombra de Messi i Cristiano durant molts anys, ha sigut a l’entrar a la trentena quan li han començat a caure els reconeixements que se li havien resistit durant molts anys: ha guanyat les dues últimes Botes d’Or i el The Best de la FIFA els últims dos anys. «Jo soc com el bon vi, espero arribar a ser encara millor», va dir al rebre l’últim premi. Després de firmar per quatre anys amb el Barça, va assegurar que el seu objectiu era jugar més enllà dels 38. En la seva carrera cap a l’eterna joventut té una arma secreta: la dieta invertida de la seva dona.

Anna, a més d’influencer i exkarateka (amb 38 medalles en el seu palmarès), és nutricionista i una de les raons per les quals fa set anys que Robert Lewandowski marca més de 40 gols. A més de començar els àpats per les postres, a casa dels Lewandowski driblen la lactosa, els ultraprocessats i la farina de blat. «Una de les coses més importants és que no mengem aliments fregits, i tampoc res de menjar ràpid. Només bons aliments i sense lactosa», va confessar la dona de Robert Lewandowski al Bild. «De vegades després dels entrenaments, bevem suc de remolatxa amb canyella o pebre de caiena. Mengem carbohidrats i proteïnes per separat», va explicar Anna, enamorada d’Espanya i que el va convèncer per canviar d’aires.

«La seva dona és nutricionista, quan tens una dona que et controla...», feia broma Joan Laporta amb Hristo Stòitxkov al respecte hores abans que es tanqués definitivament el traspàs del nou golejador, que va tenir una presentació poc convencional.

Acte poc convencional

El club li va muntar un «acte de benvinguda» que s’havia ajornat dues vegades a l’espera que es tanqués el fitxatge oficialment. Van ser menys de 10 minuts, sense preguntes dels mitjans de comunicació, en què el president blaugrana i la nova estrella van mostrar la seva felicitat mútua per haver decidit unir el seu destí.

«Hola, em dic Robert, soc de Polònia i visc a Barcelona», va dir en català i castellà. Va parlar poc. Ho va fer més el sempre expansiu Laporta. El més destacat que va aconseguir dir el somrient Lewandowski és que va poder comprovar en directe «el gran potencial» que té el seu nou equip «sobre el camp», amb referència a la golejada contra l’Inter Miami (0-6).

Gana de títols

«Ha fet falta treballar molt perquè pogués afegir-me al FC Barcelona, no ha sigut fàcil poder arribar fins aquí, però el que ha passat aquests últims dies ha sigut increïble», va sentenciar el ja exjugador del Bayern. «Estic preparat per formar part d’aquest club, que té una història increïble i una gran projecció per guanyar títols», va afegir.

Lewandowski, que va martiritzar el Barça amb els seus gols en la Champions, es va mostrar entusiasmat per ajudar el club a tornar dalt de tot. «Com a davanter, espero poder marcar molts gols i aportar el necessari perquè l’equip pugui guanyar els partits, aquest és el meu repte». I va afegir: «En el futbol s’han de tenir ganes de guanyar i soc al millor lloc per fer-ho».

Notícies relacionades

Laporta va destacar, per la seva banda, que «estem recuperant el pes específic i posant el Barça al món una altra vegada. Anirem fent un equip cada vegada més competitiu en la mesura de les nostres possibilitats».

Xavi, rumb als EUA

A la mateixa hora de l’acte, Xavi estava volant. El tècnic va resoldre per fi els problemes de visat i va poder posar rumb als EUA, després de ser el gran absent del primer partit de la gira blaugrana. Per desbloquejar la situació va anar a l’ambaixada americana a Madrid. I des d’aquí es va dirigir a l’aeroport de Barajas per agafar un vol a Miami. Així podrà seure a la banqueta diumenge de matinada (hora catalana) en el primer clàssic, contra el Madrid a Las Vegas. Aquesta podria ser també el primer partit de Lewandowski, que segueix amb gana de gols i títols. 

Temes:

Joan Laporta