2
Roger Pascual

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

Més enllà del resultat, el set en blanc en el primer partit de la gira dels EUA va deixar moltes notes per a l’optimisme.

SENSE LEWA HI HA PÓLVORA

SENSE LEWA HI HA PÓLVORASense el Bota d’Or també hi ha gol. A l’espera de debutar contra el Madrid, Lewandowski va constatar que els seus companys també tenen pólvora: a més de Gavi, els cinc davanters disponibles (Raphinha, Ansu Fati, Aubameyang, Depay i Dembélé) van marcar. El golejador gabonès, que ja va marcar contra l’Olot, va demostrar que no ha perdut l’olfacte golejador de la passada temporada, en què va acabar sent el pitxitxi (13 gols, empatat amb Memphis, malgrat haver arribat al gener).

DEBUTS ESPERANÇADORS

DEBUTS ESPERANÇADORSTot i que fos un amistós, començar amb un gol i una assistència sempre és una bona carta de presentació. Raphinha va iniciar la jugada del primer gol amb una diagonal des de la banda dreta, va fer la paret amb Pedri abans d’assistir Auba. Tot just cinc minuts després va rematar, sense deixar caure la pilota, una centrada de Balde. I, abans del descans, va temperar una pilota en profunditat perquè Ansu Fati culminés. Christensen, un altre que s’estrenava amb l’escut barcelonista al pit, es va mostrar segur i ferm al tall i ja va deixar algunes gotes d’una de les seves principals virtuts, el desplaçament llarg.

KESSIÉ I LA PRESSIÓ ALTA

KESSIÉ I LA PRESSIÓ ALTAKessié, que ja havia tingut uns minuts contra l’Olot, no només ha exhibit desplegament físic, sinó també profunditat i toc. Jugant com a interior, el migcampista ivorià va ser el primer a iniciar la pressió alta després d’una pèrdua que Xavi demana a l’equip. Una tasca a què es va afegir també Nico, que continua intentant demostrar al tècnic que pot ser el relleu de Busquets en el pivot.

CONFIANÇA DESPRÉS DE LES LESIONS

CONFIANÇA DESPRÉS DE LES LESIONSEl futur del Barça passa per les cames d’Ansu Fati i Pedri. Després que les lesions els torturessin la temporada passada, van agafant to i deixant mostres del seu talent. El migcampista canari, entre altres llampegades, va contribuir amb un deliciós cop de taló al 0-1. «M’he trobat bé, ara toca agafar ritme», va comentar. En la mateixa línia va Ansu, a qui es va veure bé físicament i sense por, com va demostrar amb una acció de fantasia, superant amb un cop de taló l’exmadridista Higuain, i aconseguint el tercer amb una fuetada després d’una altra gran combinació al primer toc.

REIVINDICACIÓ

REIVINDICACIÓS’haurà de veure on comença la temporada Memphis Depay, damnificat per l’overbooking a la davantera. Memphis va posar amb safata el 0-4, al veure sol en la sortida d’un córner un Gavi que va afusellar el porter rival, i va aconseguir la ‘maneta’ després d’un revers sensacional. Un gol amb aires de reivindicació, igual que el que va aconseguir Dembélé després d’un eslàlom des de gairebé el mig del camp i que va tancar el marcador.