INTER DE MIAMI - BARCELONA (0-6)

El Barça goleja i il·lusiona davant l’Inter de Miami

Raphinha, Ansu Fati, Aubameyang, Gavi, Depay i Dembélé firmen el ‘set’ en blanc

Els blaugrana, més enllà del marcador, mostren un bon to físic, pressió a dalt i fluïdesa en el joc

3
Roger Pascual

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

El dia en què el Barça ha fet oficial el fitxatge de Lewandowski (que aquest dimecres serà finalment presentat a Miami), el davanter polonès ha presenciat en directe el primer partit de la gira blaugrana als EUA. A l’espera de veure si per fi pot viatjar aquest mateix dimecres, Xavi va haver de veure per la tele com el seu equip escombrava l’Inter de Miami amb un ‘set’ en blanc i oferint bones sensacions.

Encara sense Lewandowski ni els tocats Piqué i Ferran Torres, Òscar Hernández, germà de l’entrenador i tècnic accidental, ha posat d’entrada tres dels reforços: Christensen, Raphinha i Kessié. Aquest últim ha tingut la primera gran ocasió, després d’una gran combinació al primer toc amb Aubameyang i Pedri, però el porter rival ha evitat el gol del centrecampista ivorià. Els tres jugadors han tornat a repetir la jugada en tres tocs poc després, alterant l’ordre, però el llançament d’Aubameyang se n’ha anat fora per ben poc.

Aubameyang continua endollat

Cinc minuts més tard, el davanter gabonès ha obert finalment el marcador amb un golàs: Raphinha ha iniciat la jugada amb una diagonal des de la banda dreta, ha fet la paret amb Pedri (que li ha tornat la pilota amb un esplèndid cop de taló) i ha servit l’assistència a Auba, que ha picat la pilota amb serenitat i talent davant la sortida de Marsman. El davanter, que ja va marcar el gol davant l’Olot, demostra que no ha perdut l’olfacte golejador de la temporada passada, en què va acabar sent el pitxitxi de l’equip (13 gols, empatat amb Memphis) malgrat haver arribat al gener.

Era el just premi al bon inici del Barça, amb to físic, fluïdesa i dinamisme en el joc i molta intensitat en la pressió davant un equip més rodat, ja que ja ha jugat 20 partits en l’MLS.

Raphinha, gol i assistència

Cinc minuts després, ha arribat el 0-2, de les botes de Raphinha. En el seu debut com a barcelonista ha rematat, sense deixar caure la pilota, una centrada de Balde. Tot i que fos un amistós, començar amb un gol i dues assistències (també ha donat la del tercer) sempre és una bona carta de presentació. Christensen, un altre que s’estrenava, ha estat segur i ferm en el tall i ja ha deixat algunes mostres d’una de les seves principals virtuts, el desplaçament en llarg. I Kessié, que ja havia tingut uns minuts davant l’Olot, no només ha exhibit desplegament físic, sinó també profunditat i toc.

Ansu Fati ha aconseguit el tercer amb una fuetada després d’una altra gran combinació al primer toc. Al del planter se l’ha vist bé físicament i sense por, com ha demostrat amb una acció de fantasia, superant amb un cop de taló l’exmadridista Higuaín en una acció que ha despertat l’admiració de la grada americana.

Memphis i Ousmane es reivindiquen

Després del descans, Òscar Hernández va disposar un onze totalment diferent, amb Frenkie de Jong de central improvisat a l’espera de l’arribada de reforços en defensa i que s’aclareixi el seu futur. Caldrà veure també on comencen la temporada el seu compatriota Depay, damnificat per l’‘overbooking’ a la davantera. Memphis va posar amb safata el 0-4, al veure sol en la sortida d’un córner un Gavi que va afusellar el porter rival, i va aconseguir la ‘maneta’ després d’un revers sensacional.

Un gol amb aires de reivindicació, igual que el que va aconseguir Dembélé després d’un eslàlom des de gairebé el mig del camp i que va tancar el marcador. Pròxima parada, Las Vegas contra el Madrid, que es preveu un duel més exigent.

Alineació del FC Barcelona

Ter Stegen, Dest, Christensen, Eric Garcia, Balde, Kessié, Pedri, Nico González, Raphinha, Aubameyang i Ansu Fati.

També van jugar Iñaki Peña, Sergi Roberto, Araujo, De Jong, Alba, Busquets, Pablo Torre, Gavi, Dembélé, Abde, Memphis, Collado, Casadó.

Gols

0-1, Aubameyang (21’). 0-2, Raphinha (25’). 0-3, Ansu Fati (42’). 0-4, Gavi (56’). 0-5, Memphis (69’). 0-6, Dembélé (70’).