LA PLANIFICACIÓ BLAUGRANA

El Barça encara espera el «sí» de Dembélé però desitja tancar altres sortides

Xavi vol prescindir d’una desena de futbolistes i només se n’han anat tres, tot i que Lenglet ultima la seva marxa al Tottenham i Neto està a punt d’acomiadar-se

El Barça encara espera el «sí» de Dembélé però desitja tancar altres sortides

FCBARCELONA

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els 207,5 milions de Sixth Street serveixen per tancar l’exercici econòmic amb superàvit. Però a efectes de fitxatge no té cap influència la injecció de capital. Els reforços que té pensats Xavi Hernández, l’entrenador, i negociats Mateu Alemany, el director tècnic, depenen del fet que Joan Laporta activi la segona palanca d’ingressos, presumiblement la transacció d’un altre 15% dels drets de televisió que també aspira comprar la financera nord-americana.

A part de diners, el Barça, o més ben dit Xavi, necessita fitxes lliures a la plantilla. D’entre les 10 i 12 baixes que maneja el cos tècnic, només se n’han produït tres. Les tres úniques amb final de contracte: Luuk de Jong (ha tornat a casa, al PSV Eindhoven), Adama Traoré i Daniel Alves. La quarta serà la de Clément Lenglet, que va viatjar a Londres per tancar la seva cessió amb el Tottenham Hotspur. El club anglès pagarà part de la fitxa i assumirà una opció de compra al final de la temporada tal com discorren les converses.

Neto, a punt de sortir

La cinquena, d’acord amb el que s’ha avançat en les gestions del seu cas, seria la de Neto Murara. El porter brasiler ja va voler marxar al gener i al maig li van obrir la porta de sortida del Camp Nou, que està a punt de franquejar. 

També té permís per absentar-se en el primer dels entrenaments, demà, igual com tres jugadors més. Xavi, tot just acabar la Lliga, va avançar Samuel Umtiti, Óscar Mingueza i Riqui Puig (l’últim partit es va jugar el 22 de maig), que no comptava amb ells. Cap d’ells ha avançat en la recerca d’un equip que el satisfaci. Estan dispensats de presentar-se demà dilluns a Sant Joan Despí.

Martin Braithwaite és un altre jugador a qui se li ha demanat que trobi un equip. A més, per descomptat, dels tres jugadors que han acabat la seva cessió: Rei Manaj, Pjanic, Collado i Trincao.

Sissoko té la resposta

Tampoc hauria de presentar-s’hi aquest dilluns Ousmane Dembélé, però el gir que està fent el seu cas podria comportar que fos l’aparició més sonada, tapant la de l’únic fitxatge confirmat: el de Franck Kessié. Acabat el seu contracte, en pot firmar un de nou fins el 2024.

Notícies relacionades

L’assumpte ja no resideix en la resposta de Dembélé, que és afirmativa per seguir i està conforme amb la nova fitxa rebaixada, sinó en la dels seus agents i la comissió que se’ls ha ofert perquè l’extrem continuï en la disciplina blaugrana. És la voluntat del futbolista, del seu entrenador, del club i, fins ara, no ho era dels seus representants. En depèn que Dembélé segueixi vestit de blaugrana com si no hagués passat res.

Amb la tornada dels entrenaments, es produirà la presentació dels dos fitxatges tancats. Franck Kessie, que s’incorpora demà, serà presentat dimecres i Andreas Christensen ho farà dijous, va explicar Joan Laporta a l’Hostal La Gavina de S’Agaró. El president del Barça va anar a un homenatge que l’hotel va tributar a Johan Cruyff. Era l’únic dels il·lustres hostes, o un dels pocs, que no comptava amb un espai reservat amb una fotografia. Ja està instal·lada la imatge de la seva època de jugador del Barça (1973-78).