El Barça guanya la lliga de futbol sala i tanca un curs gairebé perfecte

FCB

2
Marcos López

El Barça va tancar a Palma una temporada gairebé perfecta al conquistar el quart títol dels cinc en què ha competit: la Supercopa d’Espanya (al febrer), la Copa d’Espanya (a l’abril), la Champions (al maig) i la Lliga (ahir, després de remuntar un partit a Son Moix que sempre va tenir costa amunt). Un curs irreprotxable per als blaugranes que van triar conquistar el títol per la via ràpida (2-4) i Jesús Velasco va poder disfrutar d’un pòquer inoblidable en la seva primera temporada.

I això que el partit va començar encotillat. Semblava guiat per les pissarres dels entrenadors. Hi va haver cert vertigen, és veritat, però tot condicionat pel clàssic missatge de cuidar, i de forma extremada, els petits detalls. Així anava el segon capítol de la final entre el Palma Futsal i el Barça.

Reacció en la segona part

Es veia molt més Fabio, el porter de l’equip balear, més encertat que en el primer duel al Palau Blaugrana. Dominaven els blaugranes, però sense trencar la sòlida defensa mallorquinista en un Son Moix ple amb 4.000 aficionats onejant la bandera verda de l’esperança, però es va quedar sense forçar el tercer partit. El Barça va ser superior.

I el gol d’Higor va obrir les portes de la final. A partir d’aquí va ser un altre partit. Molt més elèctric, sense tanta rigidesa defensiva, castigant qualsevol badada. L’1-0 va arribar, precisament, després d’una fallada del Barça, sotmès com estava a la pressió del Palma, que va robar la pilota perquè Higor deixés anar un imponent xut amb la dreta que va fer volar la xarxa de Dídac.

Final nova, escenari diferent. Qui a pressió mata, a pressió mor. Va robar Lozano i va marcar Lozano. I això que el capità blaugrana es va espantar, i molt, quan va rebre un cop al genoll esquerre, que el va enviar a la banqueta. Va tornar just a temps per firmar l’1-1 i per rubricar després el 2-2, que equilibrava el gol de Nunes.

Tot va passar en un minut. El Palma es va aferrar a la galopada de Nunes per la banda dreta fent caure, precisament, Lozano abans que el xut es burlés de les cames de Dídac. ¿Per què? Perquè la pilota es va colar pel mig. Lozano, més astut que ningú, va reaccionar ràpid i va certificar l’empat abans del descans.

En la segona meitat, el partit es va convertir en un bonic diàleg entre Fabio i Dídac. Bonic perquè van dibuixar parades fantàsticament decisives. Ho feia el porter del Barça, repetia després el del Palma. I així a 40 metres de distància es parlaven els dos fins que Pito va rematar el 2-3 i Dyego el 2-4 que donava la sisena Lliga al Barça, la segona consecutiva.