La celebració teutona

El relat dels seguidors alemanys: «Vaig comprar més de 15 entrades a la web del Barcelona»

El relat dels seguidors alemanys: «Vaig comprar més de 15 entrades a la web del Barcelona»

FERRAN NADEU

5
Es llegeix en minuts
Alba Casanovas Torre
Alba Casanovas Torre

Periodista

ver +

«Conquerir el Camp Nou», aquesta era la premissa dels 30.000 aficionats de l’Eintracht de Frankfurt que es van desplaçar a Barcelona per veure el partit de la tornada dels quarts de final de l’Europa League contra el Barça. Així ho afirmen els diferents grups d’alemanys que aquest matí de divendres vivien una dolça i victoriosa ressaca per les terrasses i carrers del centre de la ciutat, igual de plàcid que el resultat que es van emportar del temple blaugrana.

Sense problemes per aconseguir entrades

«Fa setmanes que pels fòrums d’internet estàvem planificant la nostra arribada a Barcelona. Amb la samarreta blanca o la de ratlles vermelles. Amb o sense entrades, però a més les vam aconseguir», afirma Albi Fich, que ha vingut amb un grup de nou amics, dels quals només quatre van entrar a l’estadi. «Vamb viure el partit separats. Dos érem al lateral de l’estadi i els altres dos, en un dels gols», relata. Preguntat per com i on va comprar les entrades, Fich afirma que les van adquirir a la pàgina oficial del club.

En aquest sentit, Christian Paghe també assegura que va adquirir «més de 15 entrades» a través de la web del FC Barcelona. «Vaig pagar entre 90 i 150 euros per cadascuna, en diferents zones de l’estadi», explica. I detalla la logística: «Cada dia entràvem a la web i anàvem comprant-les, d’una en una o per tandes de dues o tres. No vam tenir cap problema. Vam pagar, que això és el que compta», es defensa.

Encara més enginyosa va ser la manera d’aconseguir les entrades per part de Paul-Luca Bonke, que ha vingut a Barcelona amb el seu pare. Paul va aconseguir esquivar les limitacions que imposa la web del FC Barcelona a l’hora de comprar entrades des d’Alemanya canviant la VPN per fer veure que aquesta operació es feia des dels Estats Units. El següent pas va ser contactar amb un amic seu que viu en aquest país per poder fer el pagament de les entrades, 160 euros per cadascuna, amb una targeta de crèdit localitzada als Estats Units, ja que les alemanyes també tenen restriccions per poder efectuar l’operació. Tota aquesta informació la van obtenir a través de fòrums d’aficionats del club alemany un parell de dies abans de la celebració del partit.

En canvi, Marcus Linnen explica que en va comprar tres a través del portal eBay. «Entenc que eren de socis que no podien anar a l’estadi. Només sé que me’n van vendre tres, separades entre elles, però totes a la mateixa zona», relata. Això sí, com molts d’altres, es nega a dir la quantitat que va pagar pels tiquets. «Ha valgut la pena, hem guanyat el totpoderós Barça», crida mentre aixeca una gerra de cervesa a la rambla de Barcelona amb dues famílies. «Eintrach, cerveses i Europe League. En aquest ordre», els crida a ell i als seus altres dos amics.

El Cristofor va comprar dues entrades per la web P1travel per les quals va pagar 200 euros. «Les vaig comprar legalment. La web diu que és ‘partner’ del FC Barcelona, assegura.

Mentre ells brinden, els operaris de neteja de l’Ajuntament de Barcelona continuen netejant el centre de la ciutat. Reconeixen que els aficionats de l’Eintrach «han deixat el centre i els voltants de l’estadi molt bruts, sobretot d’ampolles de vidre i llaunes».

Més alemanys que barcelonins també als bars

Abans del partit, centenars d’aficionats de l’equip alemany van envair el carrer Urgell, van tallar el trànsit entre la Gran Via i la Diagonal, i van anar en processó fins a l’estadi. Un dels que va viure el partit des d’un bar de la travessera de les Corts va ser Armond Frank i els seus cinc amics. «Hem vingut exclusivament per al partit. Ens quedarem més dies perquè tenim vacances, però teníem clar que el club tenia un partit històric i no hi podíem faltar», explica. A més, diu: «En aquest bar érem més alemanys que catalans. Reconec que em vaig sorprendre, i més quan després del partit vaig veure les imatges de la nostra afició a l’estadi. Ho vam aconseguir», manifesta.

Una invasió sense incidents remarcables

En les hores prèvies del partit ja s’entreveia que la de dijous seria una jornada molt diferent de les que la ciutat està acostumada a viure quan se celebren competicions europees. I ja no només pel resultat final de l’eliminatòria de l’Europa League, per a desgràcia de l’afició culer, sinó per la destacada presència de seguidors de l’Eintracht de Frankfurt que s’havien concentrat des de primera hora de la tarda als carrers de l’entorn del Camp Nou.

Prèviament, els seguidors de l’equip teutó havien col·lapsat el centre de la ciutat de camí cap a l’estadi, deixant al seu pas una reguera de llaunes de cervesa i brutícia diversa. La plaça de Catalunya, centre neuràlgic de gran part dels aficionats alemanys, va quedar totalment desbordada en un ambient festiu de càntics, alcohol i orina que va arribar a condicionar el trànsit afectar el servei de busos de TMB.

El tronc central de la Diagonal va arribar a quedar completament tallat per l’allau dels milers d’aficionats de l’Eintracht, la majoria dels quals no tenien entrada per veure el partit. Segons la Guàrdia Urbana, la columna d’aficionats que va envair la Diagonal estava formada per 12.000 persones, mentre que una altra de paral·lela que arribava per Sants des de plaça Espanya havia aconseguit aplegar 10.000 aficionats alemanys.

Notícies relacionades

Els Mossos d’Esquadra van estar fent un seguiment pròxim del moviment dels aficionats de l’Eintracht i ressenyant l’absència d’aldarulls destacables, més enllà d’algun estira-i-arronsa entre l’afició alemanya i la blaugrana, xocs que no van anar a més pel dispositiu policial disposat per controlar l’esdeveniment, i el llançament d’alguns objectes a l’autobús que transportava els jugadors del FC Barcelona al Camp Nou, moment en què agents de la policia catalana es van veure forçats a deixar anar algun cop de porra per fer-los desistir i obrir pas al bus.

El que ningú podia imaginar és que aquesta superioritat numèrica demostrada als carrers es traslladaria després dins de l’estadi culer, tant amb la pilota rodant sobre la gespa com a les grades, fent que el Camp Nou fos alemany, per a vergonya de Laporta. I a fe que ho van aconseguir, més de 30.000 aficionats alemanys van portar la veu cantant i el color al Camp Nou en una nit per al record per als seguidors de l’Eintracht.