ACTUALITAT BLAUGRANA

Bartomeu i la seva junta, després de la denúncia: «Només volen fer soroll»

Bartomeu i la seva junta, després de la denúncia: «Només volen fer soroll»

JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

Josep Maria Bartomeu i la seva junta consideren que la denúncia portada a terme per la junta de Joan Laporta davant la fiscalia no té cap altre propòsit que «continuar fent soroll, provocar especulació en els mitjans i que les xarxes socials bullin». Per l’expresident i la seva junta, contactats per aquest diari, el moviment de Laporta i els seus directius implica que no han trobat, després del ‘forensic’, cap prova de delicte. «Si ho tinguessin clar pel ‘forensic’ que han realitzat i que ha durat mesos, ens haurien posat una querella, en tindrien les evidències».

Bartomeu i els seus excompanys de junta van estar en contacte entre ells després que ahir es conegués que el FC Barcelona portaria la seva gestió davant la Fiscalia Provincial de Barcelona com a conseqüència de la ‘due diligence’ financera realitzada amb l’objectiu de detectar «possibles irregularitats» durant l’últim mandat presidencial. Els resultats del ‘forensic’, una mena d’auditoria o informe forense en què s’investiga cada factura i cada detall, es revelaran dimarts en un acte públic en què Laporta portarà la veu cantant. L’anterior junta diu que l’escoltarà tranquil·la. 

«No tenim ni idea del que conté», explica a aquest diari l’expresident, que no va ser posat en avís, ni tampoc el seu advocat, per part de la junta abans de donar a conèixer el comunicat. Una cosa remarca amb èmfasi: «Ho hem dit moltes vegades: cap directiu ha posat la mà a la caixa».

Rentar-se les mans

Hi ha la creença entre Bartomeu i els seus exdirectius que Laporta i els seus pretenen abans que res fer soroll, possiblement davant els socis més determinats a l’hora de demanar sang: «Si hi ha delicte, et querelles; si no ho saps, demanes més investigació, aquesta vegada a la fiscalia, i així te’n rentes les mans».

Notícies relacionades

Ara li correspon a la fiscalia, doncs, investigar tota la documentació que li ha aportat el Barcelona, cosa que obre un llarg procés. Un procés que durarà diversos mesos, en els quals s’examinarà amb tot detall la informació aportada pel club per comprovar si se certifiquen aquestes irregularitats que denuncia el club blaugrana. El fiscal també pot cridar a declarar Bartomeu, els seus directius i qualsevol que cregui oportú.

Un vicepresident que ha vist la documentació va explicar al seu entorn que el ‘forensic’ revela «pèssimes pràctiques i, sobretot, escassíssim rigor en la manera de portar els comptes del club» per part de l’anterior junta, tot i que no tenia clar que servís per a una querella. «Però sí que és evident que el que ensenya el ‘forensic’ els farà posar molt vermells».