RETORN A ÀUSTRIA

El Barça prescindeix de Demir, que torna al Rapid de Viena

El Barça prescindeix de Demir, que torna al Rapid de Viena

Jordi Cotrina

1
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Viatge d’anada i tornada de Yusuf Demir a Àustria. Va venir l’estiu passat cedit del Rapid de Viena, pel qual el Barça va haver d’abonar mig milió d’euros i es va reservar una opció de compra de 10 milions si jugava 10 partits amb el primer equip. El jove davanter, de 18 anys, venia per jugar al filial, però va sorprendre tant en la pretemporada que es va fer un lloc al primer equip i va tenir fins i tot fitxa professional, cosa que ha provocat, curiosament, la seva marxa del Camp Nou.

El Barça ha anunciat aquest matí que rescindia el contracte de cessió de Demir, per això retorna al Rapid de Viena. D’aquesta manera, el club allibera una fitxa al vestidor de la ciutat esportiva i s’evita, alhora, haver d’abonar els 10 milions d’euros. Ara, el club austríac ha anunciat la renovació del davanter fins el 2024.

És el quart moviment executat per Mateu Alemany, el director de futbol del Barça, al mercat hivernal quan amb prou feines fa dues setmanes que s’ha obert. Primer, el club va fitxar Dani Alves, després Ferran Torres, després va ampliar el contracte a Umtiti fins el 2026 per permetre la inscripció de l’exdavanter del City, i ara es desprèn de Demir.

Notícies relacionades

Per això, el davanter s’ha quedat en nou partits amb la samarreta blaugrana perquè el club no podia ni volia assumir aquesta càrrega econòmica, cosa que l’ha obligat a prendre la decisió de prescindir d’ell. Retorna al Rapid de Viena després de jugar sis partits de Lliga i tres de Champions amb el Barça.

Demir no va traspassar la delicada frontera dels 10 partits que han determinat el seu futur al Camp Nou. Un breu pas de tot just quatre mesos. Koeman li va donar vol al primer equip, però l’arribada de Xavi i la complexitat del seu contracte han determinat l’abrupte final de la seva etapa blaugrana.