«DEMBÉLÉ HAURIA DE FER UN ESFORÇ»

Xavi: «Sí, estem tornant»

Xavi: «Sí, estem tornant»

FCBARCELONA

4
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

«Estem tornant. Sí, estic amb el president. Si ens enfonsem en la misèria això no serveix. Cal seguir-lo a ell, ens marca el camí. Soc molt afí al president. És un tio molt valent, m’agrada el seu caràcter. Hi estem treballant, estem tornant».Xavi Hernández, el tècnic del Barcelona, comparteix la mirada optimista de Joan Laporta i considera que «a poc a poc» es va recobrant el nivell de l’equip, «situat a un sol punt de la Champions i a dos del tercer», sortint ara a l’estrena a la Copa del Rei a Linares.

«La Copa és un objectiu, tot i que serà un partit complicat, molt difícil perquè ells estaran extramotivats. No tenim res a guanyar perquè ens donen com a favorits. Som els campions, volem repetir títol», ha recordat l’entrenador blaugrana, instal·lat ara al mig del mercat hivernal. Un mercat on tot és provisional al Barcelona.

Pendents de la inscripció d’Alves

Per començar no ha pogut facilitar la llista de convocats, pendent de la inscripció de Dani Alves. «Crec que es podrà fer avui, només falten uns detalls», ha afirmat Xavi, que ha elogiat l’actitud del defensa brasiler. Va jugar en l’amistós contra el Boca i confia a debutar aquest dimecres oficialment a Linares.

«He vist un Dani Alves espectacular, amb un ritme molt alt i una ambició tremenda. És un professional de l’hòstia. Un jugador superlatiu»

Xavi, tècnic del Barça

«He vist un Dani Alves espectacular, amb un ritme molt alt i una ambició tremenda. És un professional de l’hòstia. El necessitem, és un jugador superlatiu», ha confessat el tècnic, assumint que haurà de veure el desgast en el lateral, que, als 38 anys, s’agafa la tornada al Camp Nou com un trampolí per poder ser al Mundial de Qatar-2022 amb la selecció brasilera. «Tal com està entrenant ens ajudarà moltíssim», ha afirmat.

Però, de moment, continua sense saber si el tindrà a la Copa. Tampoc sap si disposarà de Dembélé. «Estic tranquil, no depèn de mi. Depèn del club, depèn d’Ousmane, depèn dels seus representants. Jo no hi puc fer res. Però és el moment en què Ousmane hauria de fer un esforç. El projecte esportiu no pot ser millor per a ell. En cap altre lloc serà més feliç que en el Barça», ha afirmat.

El francès, mentrestant, continua guardant silenci sobre el seu futur, cosa que provoca l’afartament del club. Xavi, no obstant, no el dona per perdut. «Encara espero que faci un esforç, encara...». Però no el podrà tenir a la Copa perquè el davanter va donar positiu per coronavirus.

Tampoc comptarà amb Memphis i Ansu Fati. «Són a prop, són a prop, però encara no. Potser contra el Granada o el pròxim partit», ha reconegut l’entrenador sobre els dos davanters que podrien reaparèixer en la semifinal de la Supercopa contra el Madrid el 12 de gener a Riad.

«Per inscriure gent hem de quadrar coses. Veurem què passa. És evident que perquè hi hagi entrades hi ha d’haver sortides»

Xavi, tècnic del Barça

Un club embolicat, a més, en la reconstrucció de la plantilla. «Per inscriure gent hem de quadrar coses. Veurem què passa. És evident que perquè hi hagi entrades hi ha d’haver sortides», ha dit. D’aquí la no-inscripció d’Alves, hores abans del seu possible debut. Ni tampoc la de Ferran Torres, que ha donat positiu per coronavirus el mateix dia de la seva presentació. 

«No, no he parlat amb Coutinho»

A Xavi li toca fer d’entrenador davant de la pissarra i de mànager esportiu quan s’assegui a la sala de premsa. «No, no he parlat amb Coutinho», es va limitar a respondre quan el van qüestionar per la possible sortida del brasiler. La marxa de Coutinho seria fonamental per al club perquè així alliberaria la massa salarial necessària per inscriure Ferran Torres.

Arriba un punt que tot resulta tan provisional en el Barça que el tècnic va confirmar que havia parlat amb Neto «sobre la seva situació», però ni tan sols va poder garantir que sigui el porter de la Copa com acostumava en els últims anys. «He sigut molt clar amb la seva situació personal i amb la del club, demà decidirem».

«Fitxatges com el de Ferran fan que l’afició respiri veient que es poden fer coses»

Xavi, tècnic del Barça

Notícies relacionades

El mateix Neto havia demanat fa un any abandonar el Barça coincidint amb el mercat hivernal, però al final es va quedar. No va jugar la Copa en què Koeman va continuar mantenint Ter Stegen, amb qui Xavi ha fet broma aquest matí («li he dit que aquesta pilota també l’aturava jo», en al·lusió a la seva supèrbia parada a Mallorca) com el titular.

Mentrestant, Xavi creu ser «al bon camí per tornar el Barça al lloc on es mereix», Tot i que estigui condicionada per la mala situació econòmica que viu el club. «Fitxatges com el de Ferran fan que l’afició respiri veient que es poden fer coses», ha afirmat el tècnic. «Ara treballem en sortides per poder inscriure jugadors. S’ha de seguir el missatge del president, enfonsar-te en la misèria no serveix»