«EL BARÇA HA TORNAT»

Laporta: «¿Haaland? Tot és possible»

El president anuncia l’inici d’una nova era i el «ressorgiment esportiu» del Barça

Laporta: «¿Haaland? Tot és possible»

Soccer Football - FC Barcelona unveil Ferran Torres - Camp Nou, Barcelona, Spain - January 3, 2022 FC Barcelona's Ferran Torres with FC Barcelona president Joan Laporta during the unveiling REUTERS/Nacho Doce

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Joan Laporta estava eufòric. Eufòric pel triomf del Barça a Mallorca, que el col·loca a un sol punt de la zona Champions, i eufòric perquè entén que el club és al camí adequat per tornar a ser una referència. «Estem reconstruint», va precisar el dirigent blaugrana en la presentació del fitxatge de Ferran Torres, el primer pilar, junt amb Alves, tot i que aquest més provisional, de la «nova etapa» blaugrana.

«Estem construint un equip amb gent molt jove. Comença una nova etapa que tornarà a ser esplendorosa», ha dit el dirigent, capaç el club d’emprendre grans operacions, malgrat la seva delicada situació econòmica.

«¿Haaland? Tot és possible, tot és possible», ha respost el dirigent blaugrana, indicant que «tots els grans jugadors volen venir al Barça». En aquest sentit, Laporta ha precisat que el mercat d’hivern no depèn del fet que el club firmi l’acord amb CVC. La junta no contempla recórrer a aquesta via econòmica. Ni de bon tros. 

«El mercat d’hivern no depèn de CVC i no necessitem més deute»

Laporta, president del Barça

«L’operació amb CVC no ens l’hem plantejat en els termes que es va proposar. El Barça no necessita més deute, necessita diners, generar ingressos. Van fer un altre plantejament que tampoc ens va encaixar», ha dit el president.

«Estem oberts que facin un plantejament que encaixi amb la nostra situació. Actualment no ho fa. Avui o demà inscriurem Dani Alves, esperem fer-ho amb Ferran Torres al més aviat possible. El mercat d’hivern no depèn de CVC i no necessitem més deute», ha insistit el dirigent blaugrana.

«Estem recuperant el pes específic i tots els grans jugadors contemplen la possibilitat de venir al Barça»

Laporta, president del Barça

«Amb el Ferran ens hi hem llançat abans de tenir el marge salarial, però també es treballa en la temporada vinent», ha dit Laporta sobre els plans immediats (mercat hivernal) i a mitjà termini (mercat estiuenc). «També es treballa en la temporada vinent. Tot és possible. I tot és possible si es fa bé. Estic segur que sortirà molt bé», ha revelat el president, indicant que el Barça torna a ser un destí desitjable.

Necessitats «peremptòries»

Si arriba Morata aquest hivern respon, com va dir Laporta, «a una necessitat peremptòria» de continuar lluitant per arribar als llocs de Champions i lluitar per la Copa del Rei, la Supercopa d’Espanya (el 12 de gener hi ha la semifinal amb el Madrid), l’Europa League i fins i tot pel campionat de Lliga. Hi ha la necessitat urgent i la que encara ha d’arribar. «Estem recuperant el pes específic, i tots els grans jugadors contemplen la possibilitat de venir al Barça», ha insistit Laporta.

«És un equip en reconstrucció. Tot és possible. Estem pendents del mercat», ha afegit després el president. «La secretaria tècnica no cessa en construir un gran equip, s’està planificant, per descomptat, en la temporada vinent. És la nostra obligació i la nostra responsabilitat. Tot és possible, tot és possible», ha remarcat. 

«És una plantilla en reconstrucció, aviat tornarem a veure el ressorgiment esportiu del Barça»

Laporta, president del Barça

De fet, el mateix Laporta ha indicat que «tots els jugadors importants tenen com a referència el Barça», tot i que després no va voler donar més detalls en concret sobre el possible fitxatge de Haaland per no encarir encara més l’operació. «És una plantilla en reconstrucció, aviat tornarem a veure el ressorgiment esportiu del Barça».

Notícies relacionades

I el seu optimisme, ja desencadenat quan va trepitjar la gespa del Camp Nou al costat de Ferran Torres, va anar després molt més enllà. «El ressorgiment del Barça és una realitat, el mercat del futbol se n’ha adonat. L’exemple és que el Ferran és aquí. Tothom es pot anar preparant, perquè hem tornat. I hem tornat amb ganes de fer-ho molt bé». 

El pla per escapar-se de la crisi era reforçar l’equip a l’hivern per no quedar fora de la Champions la temporada vinent. Va arribar Alves, que serà inscrit en les pròximes hores, va aparèixer Ferran Torres invertint-hi 55 milions d’euros més 10 en variables, s’espera un davanter centre (Morata és l’escollit) i a l’estiu es viurà la segona part d’aquest pla que té el Barça.