«TENIM 18 BAIXES, ÉS DE SENTIT COMÚ»

Xavi: «El partit contra el Mallorca s’hauria de suspendre»

Xavi: «El partit contra el Mallorca s’hauria de suspendre»

FCBARCELONA

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

No va fer falta que ningú li preguntés. Així que Xavi es va asseure a la sala de premsa de la ciutat esportiva de Sant Joan Despí, i al ser qüestionat sobre el complicat duel contra el Mallorca, va deixar anar la reflexió que va dominar en la seva breu compareixença (no va arribar ni a 20 minuts).

Primer, el tècnic va voler desitjar «un feliç any i molta salut per a tothom, us ho desitjo de tot cor», abans d’exposar el seu missatge principal, castigat com està pels problemes (contagiats de covid i lesions). «Estem en una situació límit. Tenim 17, 18 baixes, 10 o 11 per covid, pendents de si Umtiti dona negatiu», ha argumentat l’entrenador del Barcelona. «Si amb 18 baixes no se suspèn el partit és una bogeria», ha recalcat Xavi.

«Si amb 18 baixes no se suspèn el partit és una bogeria»

Xavi, tècnic del Barça

«És el moment adequat per suspendre el partit. Si ens atenim al sentit comú de la competició, aquest és el moment», ha remarcat el tècnic, recordant que jugar a Mallorca amb aquest panorama desolador significaria «adulterar la competició».

Xavi ha recordat que «el Mallorca també s’ha queixat de tenir molts casos» i ha posat, a més, l’exemple d’una suspensió d’un partit en aquesta Lliga, tot i que no fos per la pandèmia. «Es va suspendre perquè el Sevilla tenia tres sud-americans que no arribaven a temps i a nosaltres només un, Araujo», ha precisat. 

«És la meva opinió, no és cap queixa»

Sobre aquesta línia argumental ha anat transitant en tot moment l’entrenador del Barcelona. «Hauríem d’apel·lar al sentit comú», ha comentat, recordant, una vegada i una altra, que «nosaltres tenim 18 baixes, potser 17, depenent d’Umtiti, tot i que no ha entrenat en una setmana».

Notícies relacionades

Després, el tècnic ha volgut matisar aquesta reflexió després del panorama desolador que ha viscut aquesta setmana al vestidor de la ciutat esportiva del Barça. «És la meva opinió, no és cap queixa. És de sentit comú, s’hauria de suspendre. Però sé que hi ha les normes, són molt fortes i molt dures. S’han de complir. Si hem d’anar a jugar, jugarem», ha admès.

«No ens queda cap altra opció que competir amb els que som i intentar guanyar el partit, tot i que és veritat que no és una excusa sinó una realitat. M’he assabentat ara també que el bàsquet també ha suspès el clàssic amb el Madrid», ha reconegut Xavi, que veu «com altres esports» elegeixen la via de l’ajornament per «protegir l’espectacle», una cosa que, segons ell, la Lliga de Futbol Professional no fa. «No té sentit jugar demà. Si la Lliga ens obliga, jugarem».