XAVI TÉ 12 BAIXES

Estat de precarietat en el Barça

Estat de precarietat en el Barça

FCBARCELONA

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Va arribar Xavi al vestidor de la ciutat esportiva de Sant Joan Despí i va mirar al seu voltant per comprovar que cada dia que passa li queden menys jugadors. En el retorn a la feina, després de l’aturada nadalenca on els futbolistes han disposat d’una setmana de vacances, el tècnic va fer recompte i ha perdut quatre peces de la seva ja debilitada plantilla per coronavirus.

Totes quatre són defenses: Lenglet va obrir aquest capítol de tristes notícies, continuat després per Alves, tot i que hi sigui no podria jugar diumenge 2 de gener a Mallorca perquè el mercat de fitxatges s’obre dilluns 3, després per Jordi Alba i, finalment, pel jove Balde, que podria ser el substitut del lateral esquerrà titular.

El problema per a Xavi no és només la nova onada de la pandèmia que ha tingut un impacte gran a la seva plantilla. En a penes 24 hores ha deixat quatre jugadors «aïllats al seu domicili», com ha indicat el club, però tots «es troben bé de salut».

Dembélé, amb malestar

A més, Dembélé, afligit d’«un malestar general», segons va revelar el Barça, tampoc va participar en el primer entrenament, la qual cosa dibuixa un panorama molt més ombrívol per al tècnic.

Confinats a casa

Hi ha quatre jugadors confinats, sis continuen de baixa per lesió perquè no han rebut encara l’alta mèdica i dos (Busquets i Gavi) van veure la cinquena cartolina groga al Sánchez Pizjuán durant l’empat amb el Sevilla (1-1), per l qual cosa es perdran per sanció el retorn a la Lliga.

Això és el que hi ha, deu pensar Xavi, obligat, de nou, a treballar amb molt pocs recursos de cara al retrobament amb la competició en un dens mes de gener on ja es lliuraran tres competicions: Lliga, Copa del Rei (estrena dimecres 5 a Linares) i Supercopa d’Espanya (semifinal contra el Madrid a l’Aràbia Saudita el pròxim dimecres 12).

Demir, sortida imminent

La dificultat més gran per a Xavi és que no té, per exemple, cap lateral esquerre, per la qua cosa necessita improvisar una solució d’emergència a Mallorca, condicionat, a més, per la norma de no alinear massa joves del filial.

En la defensa, llevat que recuperi Dest, que arrossega des de fa dies una molesta lumbàlgia, manca d’un especialista per la dreta, on ha reciclat un central (Araujo) per galopar per la banda.

Tant Dest com Piqué, Araujo, Coutinho i Neto han gaudit de permís per no participar en la primera sessió després de l’aturada nadalenca.

Ni tampoc pot el tècnic comptar amb els dos fitxatges d’hivern perquè el mercat s’obre dilluns 3, hores després del partit a les illes. A més, Alves no està inscrit. Ferran Torres, tampoc. Però l’exdavanter del City, a més, està lesionat des del mes d’octubre passat.

Aquesta fragilitat física, covid, lesions, castiga el Barça, que treballa, mentrestant, en la reconstrucció de la plantilla. Mentre Pedri ja va començar a entrenar-se amb normalitat (Ansu i Memphis només van fer ahir una part de la sessió amb el grup), el club comunicava que Demir tenia permís per absentar-se de la ciutat esportiva, la qual cosa obria així la porta a la seva imminent sortida en el mercat hivernal.

Notícies relacionades

Havia jugat el futbolista austríac, de 18 anys, nou partits (sis de Lliga i tres de Champions) i estava a només un (10) que s’executés una clàusula en el seu contracte perquè el Barça se’l quedés en propietat abonant 10 milions d’euros.

Però la directiva, que va abonar mig milió d’euros per portar-lo al Camp Nou, ja li va fer saber a Demir que no entrava en els seus plans de futur, per la qual cosa s’ha de buscar una sortida (està cedit pel Rapid de Viena), que, potser, el porti a la Bundesliga. I Xavi, mentrestant, escolta inquiet Ricard Pruna, el seu metge de confiança, per no tenir més ensurts.

Les 12 baixes de Xavi davant el Mallorca