LA DEBILITAT DEFENSIVA

Un Barça sense el salvavides de Ter Stegen

L’Elx va corroborar que el porter alemany passa per una mala època, amb signes d’inseguretat que accentuen els problemes de l’equip

Un Barça sense el salvavides de Ter Stegen

Jordi Cotrina

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El mur que s’havia edificat sota els tres pals del Camp Nou s’està esquerdant-se. Aquesta tàpia construïda per Marc André Ter Stegen presenta esquerdes entre els totxos perquè es colen gols. Com si el pas del temps hagués erosionat els fonaments i amenacés de ruïna la paret. Necessita una reparació urgent. No pot tardar tant com la remodelació que urgeix a l’estadi, aprovada per fi.

Els nens s’han quedat sense el salvavides que creien tenir en el seu germà gran, que han vist en els últims set anys conservant victòries i guanyant punts. Ter Stegen ha anat consolidant un prestigi apilant maons de solvència, de seguretat, de confiança, d’estabilitat, de solidesa que ara tremolen.

30 a favor, 30 en contra

Ha encaixat 30 gols en 23 partits el Barça. Una salvatjada. Una mitjana insostenible per tenir aspiracions si es compara amb l’índex golejador: també se n’han marcat 30. Anant a l’una, el Barça no arribarà enlloc. Neto va rebre tres gols als 2 primers partits, i els altres 27 en 21 aparicions s’amunteguen al compte de Ter Stegen. Ell i les seves defenses només han mantingut la porteria a zero sis vegades.

La responsabilitat no només es carrega en el porter, per més que no pari el que parava, fins al punt que es generin jocs de paraules i se l’anomeni Ter Statuen. Els gols de l’Elx van retratar l’amplitud del problema del Barça, que no és únic ni incumbeix en exclusiva el porter alemany. El primer va assenyalar el porter, que va aixecar el braç sense prou rapidesa per fer fora el xut de Morente ni va mantenir la mà amb prou força per desviar el que en altres ocasions hauria sortit disparat en una altra direcció.

Responsabilitat de tots

Notícies relacionades

El segon va acusar els defenses tant en la individualitat –la tebiesa d’Alba per evitar la centrada, la pèrdua del marcatge d’Araujo de la seva parella– com en la col·lectivitat, amb quatre jugadors que van anar al primer pal (Araujo, Eric, Lenglet i Busquets) per a dos franjaverds i van despullar l’esquena on Pere Milla va donar un cop de cap a plaer.

L’índex d’ocasions concedides als rivals, sense ser dolent quantitativament, té una repercussió dramàtica: nou gols en els últims cinc partits. L’estadística no ho explica tot. El vídeo completa l’anàlisi de la debilitat blaugrana. L’Espanyol va rematar 12 vegades i el Vila-real, 14, però només es va encaixar un gol, i ve d’un error en cadena dels defenses. El Betis va connectar dos trets i va marcar un gol; l’Osasuna va rematar bé tres vegades i va anotar dos gols, igual que l’Elx. Nico va evitar l’aixafada del mur.