MAJORIA ACLAPARADORA

Els socis ratifiquen l’Espai Barça

El permís per al finançament per un màxim de 1.500 milions queda aprovat pels vots favorables de 42.693 persones (87,8%)

Els socis ratifiquen l’Espai Barça

Sport

1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’Espai Barça ja és un objectiu comú. De tots els culers. No només d’una directiva (la de Josep Maria Bartomeu), que el va idear i projectar, o una altra (la de Joan Laporta) que l’executarà. És de tots els culers, emplaçats aquest diumenge a rubricar i apuntalar els acords previs, com el referèndum del 2014 o la votació de l’última assemblea de compromissaris. En el primera consulta totalment i exclusivament telemàtica, gairebé la meitat dels socis amb dret a vot (110.159 persones, més grans de 18 anys i amb un any d’antiguitat).

Un total de 42.693 persones van votar favorablement a la proposta, el que suposa el 87,8% dels vots emesos, mentre que es van comptabilitzar 5.005 vots en contra (10,4%). Hi va haver 875 vots en blanc (1,8%).

Van volar els vots des de tot arreu del món, ja que només 45.496 socis viuen a la ciutat de Barcelona (57.496 a la resta de Catalunya i 7.495 als altres països). El referèndum va inaugurar un camí de democratització en la presa de decisions que, alhora, interpel·la la directiva perquè explori noves vies de participació. 

L’Espai Barça se situa en el pla de la realitat. Aprovat el pla, un cop acceptada la redimensió del cost per un màxim de 1.500 milions, i assumit per tota la massa social, el projecte blaugrana del segle entra en una nova etapa. Ara els gestors es concedeixen entre dos i tres mesos per firmar el pla de finançament, insinuat ja en les sessions informatives prèvies.

Notícies relacionades

El club pactarà amb una empresa financera (presumiblement Goldman Sachs) la concessió d’aquests 1.500 milions que es tornaran durant 30 anys, a partir del moment que s’hagi culminat la reconstrucció del Camp Nou. La previsió se situa a finals del 2025; el freqüent retard de les obres, sobretot en la tasca tan complexa que s’executarà a l’estadi, convida sospitar que anirà més enllà del 2026.

La firma dels últims papers de la burocràcia i els retocs del projecte del Palau Blaugrana, que s’està modificant, s’haurien de liquidar abans de finals de maig. Les obres començarien l’endemà que s’acabi la Lliga: el 22 el maig es juga el Barça-Vila-real.