PONT ENTRE DOS MITES

Albert Capellas perd davant Sergi Barjuan el lloc d’entrenador interí del Barça a l’espera que arribi Xavi

  • L’exlateral del Dream Team s’imposa finalment a l’exseleccionador danès, que cobrirà la seva absència al filial

Albert Capellas perd davant Sergi Barjuan el lloc d’entrenador interí del Barça a l’espera que arribi Xavi
2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Després d’una reunió d’urgència, celebrada a casa de Joan Laporta un cop oficialitzat l’acomiadament de Koeman, el Barça tenia l’opció d’escollir Albert Capellas com a entrenador interí a l’espera que es tanqui el fitxatge de Xavi Hernández. Al final el president s’ha decantat per l’opció de pujar Sergi Barjuan, el tècnic del filial, com a via provisional. Capellas, que va deixar la banqueta de la selecció danesa sub-21 per integrar-se a l’àrea de metodologia del club, cobrirà temporalment la seva absència al filial.

La destitució de Koeman ha precipitat l’ascens de Barjuan, que dirigirà l’equip aquesta mateixa tarda en l’entrenament per preparar el duel contra l’Alabès, que es jugarà dissabte al Camp Nou. El club, que va canviar l’hora d’entrenament (era a les 11 del matí i serà a les 17.00 h), no ha fet oficial encara qui entrarà al vestidor de la ciutat esportiva de Sant Joan Despí.

Tot i que s’ha quedat a prop, la concepció de Capellas s’acosta més a Xavi que a Koeman. «Jo no estic d’acord amb la frase “s’ha de guanyar com sigui”. ¿Com que “com sigui”? Ho estàs deixant a la sort, a un 50% de possibilitats –exclamava en una entrevista a MarcadorInt un parell de setmanes abans de deixar la banqueta danesa–. Nosaltres no practiquem el joc de posició per romanticisme, sinó perquè entenem que estem més a prop d’oferir un bon espectacle i de guanyar».

Acompanyant de Jordi Cruyff

El tècnic, que havia treballat anteriorment en el futbol de base blaugrana i va arribar fins i tot a ser ajudant al Barça B (1999-2003), va emprendre després la seva carrera a l’estranger. Va començar sent l’assistent del ‘Chapi’ Ferrer al Vitesse d’Arnhem (2010-11), on es va quedar com a ajudant també de John van den Brom i Peter Bosz.

Després va marxar a Dinamarca durant dos anys (2014-2016), on va ser el segon entrenador de Thomas Frank al Brondby, abans rebre la trucada de Bosz perquè tornés a ser el seu ajudant, aquesta vegada al Maccabi de Tel Aviv. Allà va coincidir amb Jordi Cruyff, que era el secretari tècnic del club israelià. Va marxar amb Bosz al Borussia Dortmund, tot i que només van aguantar sis mesos a la banqueta.

Notícies relacionades

Jordi Cruyff el va cridar l’estiu després per emprendre l’aventura a la Superlliga de la Xina i des de la banqueta van evitar el descens del Chongqing. L’any següent el seu destí es va tornar a separar, quan Capellas va acceptar l’oferta de dirigir la selecció danesa sub-21, però ara s’han tornat a retrobar al Barça.

Tres partits abans de l’aturada

Si Xavi no pot avançar la seva sortida de Qatar, Sergi serà qui dirigirà l’equip tres partits abans de l’aturada de seleccions: contra l’Alabès i el Celta a la Lliga i a la Champions a Kíev contra el Dinamo. El problema és que l’entrenador català té dos compromisos importants amb l’Al-Sadd: dissabte rep l’Al-Ahli de Doha i el dimecres 3 de novembre juga al camp de l’Al-Duhail (segon classificat amb tres punts menys que l’equip de Xavi).