El tècnic, destituït de matinada

Xavi es perfila com a principal candidat per succeir Koeman

Xavi es perfila com a principal candidat per succeir Koeman

FCBARCELONA

1
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

El Barça ha anunciat la destitució de Ronald Koeman. La segona derrota consecutiva (Madrid i Rayo) ha precipitat la decisió de la directiva, adoptada a la tornada de l’equip a Barcelona i li ha sigut comunicada al mateix avió, segons ha informat TV3. El tècnic, que tenia contracte fins al 30 de juny del 2022, ja no s’asseurà a la banqueta dissabte davant l’Alabès al Camp Nou.

Xavi, que era l’aposta del candidat Víctor Font per a la banqueta, es perfila com el gran candidat per succeir-lo. Malgrat les reticències inicials del president, no li queda gaire més camí per elegir el nou tècnic.

Era un final anunciat perquè Koeman, que va ser fitxat per Bartomeu (agost del 2020), mai va encaixar en el perfil de Laporta, que va minar la seva credibilitat l’estiu passat quan li va fer saber que estava buscant entrenador. Va buscar Laporta, però no va trobar. Per això, va continuar el neerlandès.

De l’oferta de renovació a l’acomiadament

Notícies relacionades

A inicis de temporada, el mateix president va manifestar que li proposaria la renovació, però amb condicions, subjecta a posar en valor les figures de Riqui Puig i Umtiti, a més que fos fidel al 4-3-3 cruyffista. Koeman va continuar, però sota sospita. Fins i tot que hores abans de la derrota al Metropolitano aparegués Laporta per rubricar la confiança en el tècnic en un inesperat gir.

Però les dues derrotes seguides (Madrid i Rayo) han certificat l’adeu de Koeman i han provocat la primera gran crisi esportiva de Laporta. En menys de dos anys, el Barcelona ha acomiadat dos entrenadors. Bartomeu va fer fora Valverde (gener del 2020) i Laporta Koeman (octubre del 2021).