ANSU, DUBTE PER A VALLECAS

Koeman sobre ser sacsejat després del clàssic: «No només em va passar a mi sinó a molts jugadors. No es pot repetir»

Koeman sobre ser sacsejat després del clàssic: «No només em va passar a mi sinó a molts jugadors. No es pot repetir»

Jordi Cotrina

6
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

No hi ha calma per a Koeman. I menys encara després de perdre el clàssic amb el Madrid, cosa que allarga la seva mala ratxa contra els equips grans. No hi ha calma perquè el Barça està en la novena posició de la Lliga, i això converteix cada partit en un examen gairebé definitiu. A més, va ser sacsejat i insultat a la sortida del Camp Nou diumenge passat.

«No només em va passar a mi. També li va passar a molts jugadors amb les seves famílies. De por no en vaig passar, por, por, no...», ha dit l’entrenador blaugrana. «En la meva situació per ser el culpable ha sigut una cosa exagerada. Però no m’esperava això», ha reconegut Koeman.

«¿Solució? No crec que n’hi hagi, és un problema social. És gent que té problemes d’educació, no sap el que són normes i valors. L’ambient a l’estadi, fins i tot amb el 0-2 en contra, havia sigut extraordinari»

Koeman, tècnic del Barça

«El club sap que no pot fer sortir un jugador o un entrenador. Cal buscar una altra fórmula, això no es pot repetir. ¿Solució? No crec que n’hi hagi, és un problema social. És gent que té problemes d’educació, no sap el que són normes i valors. L’ambient a l’estadi, fins i tot amb el 0-2 en contra, va ser extraordinari», ha recalcat, indicant que «fins i tot Carles Puyol ho va haver de patir, però és un problema social que passa a tot el món, no només aquí».

Koeman va suspendre l’examen del clàssic i ara toca Vallecas, un escenari gens còmode, que li porta, a més, mals records, per enfrontar-se a l’atrevit i punxant Rayo d’Iraola. Mals records perquè la temporada passada, amb Messi i Griezmann, va patir per passar als quarts de final de la Copa del Rei gràcies a un ajustat triomf (1-2), en què va haver de remuntar fins i tot el gol inicial vallecà.

«Si seguim la línia dels tres últims partits, hi ha possibilitats de guanyar-lo», ha declarat Koeman, que ha avançat que el Kun Agüero pot ser titular, però encara no pot aguantar els 90 minuts.

Ansu, dubte

No hi ha calma per a Koeman, perquè quan creia recuperar jugadors està passant al contrari. Ha tornat Ansu, tot i que amb molèsties al genoll que va patir al clàssic contra el Madrid, però Pedri continua lesionat. «Ansu està a la llista, però és dubte. Demà decidirem si viatja a Madrid», ha dit el tècnic.

«Amb Pedri, Dembélé o Araujo no posem data. Parlem cada dia amb els metges, ells en saben més que jo. Així que si hi parles cada dia no fa falta emprenyar-se perquè ja saps el que hi ha»

Koeman, tècnic del Barça

Koeman, a més, sap que no tindrà Pedri més setmanes del previst, potser no torna fins després de l’aturada de novembre. Ha tornat el Kun, però ara entra Frenkie de Jong a la infermeria. «Tots estem preocupats per les lesions que hem tingut. Segons sembla a la premsa ha sortit que estava emprenyat i que hi va haver una reunió», ha comentat el tècnic.

«Amb Pedri, Dembélé o Araujo no posem data. Parlem cada dia amb els metges, ells en saben més que jo. Així que si hi parles cada dia no fa falta emprenyar-se perquè ja saps el que hi ha», ha precisat l’entrenador.

¿I Dembélé? Treballa amb el grup ja amb normalitat des d’aquesta setmana, però no viatja a Madrid, per molt pròxima que estigui la seva tornada des de la greu lesió que va patir amb França durant l’Eurocopa el juny passat. Dels 23 convocats per al clàssic s’ha passat a 22 per a Vallecas per l’absència del també lesionat Frenkie de Jong.

El ‘cas Dembélé’

En aquest sentit, Koeman ha admès que el Barça haurà d’estudiar «l’estratègia» amb el davanter francès. «El més important és que volem que Ousmane es quedi amb nosaltres. Una altra cosa és si ell vol renovar, llavors com a club haurem de parlar sobre quina és la millor manera d’aquesta situació, però encara no hem parlat d’aquesta estratègia si no renova», ha remarcat Koeman.

 

No hi ha calma per a Koeman al camp. Ni tampoc fora, sacsejat com va ser per aficionats, o suposats aficionats, a la sortida del Camp Nou després de la derrota amb el Madrid (1-2), que l’obliga a guanyar, sí o sí, a Vallecas, si no vol que les veus sobre la seva continuïtat adquireixin ara més força que en la setmana tràgica (3-0 del Benfica i 2-0 de l’Atlètic), on estava més fora que dins de la banqueta del Camp Nou. Fins que Joan Laporta, en un gir inesperat de guió, el va ratificar hores abans de jugar al Metropolitano.

No hi ha calma per a Koeman, perquè els seus davanters no estan fi, simbolitzat tot en el descens de rendiment de Memphis. El nou ‘nou’ s’ha encallat després d’una bona arrencada. Darrere, el Barça també deixa intranquil el tècnic perquè no té fiabilitat ni estabilitat, ja que només ha mantingut la porteria a zero en un (Dinamo de Kíev) dels cinc últims partits.

I malgrat viure un ambient crispat des que va arribar al Camp Nou l’agost del 2020, Koeman no se’n vol anar. Menys, en situacions tan complexes com aquesta. «Si hi ha vent en contra és fàcil de marxar, però jo no soc algú així. Vull veure, vull saber on arribo en aquest sentit», ha indicat el tècnic del Barça.

«Jo vull disfrutar. Si són vuit anys, vuit, si és un any, un, si són tres mesos, doncs tres mesos... Si no disfruto me’n vaig tranquil a jugar a golf. Però hi ha futur en aquest club»

Koeman, tècnic del Barça

«Soc grandet en això. Vull disfrutar de l’ambient que hi havia l’altre dia al camp. Accepto els resultats. Jo vull disfrutar. Si són vuit anys, vuit, si és un any, un, si són tres mesos, doncs tres mesos... A mi m’agrada disfrutar quan estic amb els jugadors, analitzant i preparant els partits. L’altre dia em va encantar l’ambient, però no el resultat», ha dit Koeman.

Missatge a Memphis

Notícies relacionades

«Aquestes coses són les que m’agraden i si arriba un dia que no disfruto, me’n vaig i em dedicaré a jugar cinc dies a la setmana a golf, que és també un esport molt bonic. Però vull seguir aquest camí, continuar millorant i entenc que és una situació delicada, però hi ha futur en aquest club, hi ha futur...».

Després, Koeman ha volgut parlar del descens en el rendiment de Memphis, que només ha marcat dos gols (tots dos de penal) en les sis últimes jornades de Lliga. «Conec bé Memphis i en els últims partits no ha pogut ser determinant. Ell ho sap, ell és crític amb si mateix i intentem millorar coses per veure on pot fer la jugada o no. Ell sap perfectament què ha de millorar».