ACTUALITAT BLAUGRANA

Abordatge a Koeman: la sortida del Camp Nou es converteix en un problema seriós

El FC Barcelona mira de posar límit al problema de les sortides hostils del Camp Nou, patit en carn pròpia per Koeman diumenge, i viscut també abans a la Ciutat Esportiva

Abordatge a Koeman: la sortida del Camp Nou es converteix en un problema seriós
3
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

La tumultuosa sortida dels tècnics i jugadors del Camp Nou després del clàssic ha posat en guàrdia el FC Barcelona. Les imatges del vehicle de Ronald Koeman envoltat d’aficionats, alguns per buscar la foto, molts altres per increpar l’entrenador, van causar preocupació, fins al punt que al cap de pocs minuts que transcendís per les xarxes socials l’escena en qüestió, el club va emetre per les mateixes xarxes un ràpid missatge de condemna. 

Ara està en mans del departament de seguretat de l’entitat, al capdavant del qual hi ha Ferran López, exnúmero 2 dels Mossos d’Esquadra des de l’arribada a la presidència de Joan Laporta, abordar una qüestió complexa i que implica abans que res els Mossos i la Guàrdia Urbana, ja que l’abordatge va tenir lloc al carrer, fora del perímetre del Camp Nou. Tot i així, el Barça, òbviament, no es pot posar de perfil. 

El cotxe de Koeman va rebre cops, acompanyats d’insults i alguna escopinada, que van espantar la seva dona Bartina, que acompanyava l’entrenador en aquell moment. Això és el que va disgustar Koeman, més que per si mateix. Una vintena de nois molt joves van transmetre una crispació que a l’estadi no es va veure. El públic va reaccionar amb resignació a la derrota contra el Madrid. Fora va semblar una altra cosa.

El fenomen TikTok

No només el tot terreny de Koeman va ser abordat. Diversos jugadors es van veure també envoltats per una jungla de joves que buscaven la foto en alguns casos, o en altres, exposició per crear el seu propi contingut de TikTok, un fenomen nou advertit ja pel club. Va ser el cas, per exemple, d’Alba, De Jong i Memphis

O de l’exjugador Carles Puyol, que aquest dilluns va explicar la seva experiència en la presentació d’un torneig benèfic en la lluita contra el càncer infantil. «A mi em va passar el mateix que a Koeman al sortir del Camp Nou. Em vaig espantar. Jo vaig sortir uns minuts abans i també em van clavar cops al cotxe. Aquí, el Barcelona, o la seguretat, o no sé de qui és competència, hauria de posar ordre. Aquestes persones no representen per res els culers. He vist això del míster a les xarxes socials i a mi se’m van tirar a sobre del cotxe. Em vaig quedar sorprès, va poder passar alguna cosa. Com que jo anava a poc a poc se’m van llançar a sobre. Entenc perfectament que el Ronald i la seva dona ho passessin malament, això s’ha d’evitar».

Buscant una reacció

Des del club expliquen que en el passat ja han detectat aquest fenomen de nois que s’escapen al caça autògrafs tradicional i s’esperen no només a la sortida del Camp Nou, sinó també de la Ciutat Esportiva, on entrena l’equip. Joves que busquen una reacció per penjar en els seus comptes socials, per exemple. En el cas de diumenge es va agreujar per l’hora primerenca del partit. A les dues hores d’haver-se acabat encara s’esperaven en actitud ‘botellon’ desenes de nois que volien veure algun jugador motoritzat.

Notícies relacionades

És un problema que s’ha tornat seriós, adverteixen des del club, i el departament de seguretat mira de trobar una solució, que és difícil, amb els cossos de seguretat. En aquest sentit, va ser el mateix departament que dirigeix Ferran López el que va canviar la via de sortida habitual dels vehicles. 

Normalment els jugadors marxen amb cotxe per una rampa que dona al gol nord i que els dirigeix cap a la Diagonal per l’Hotel Sofia; aquest cop, davant l’amuntegament d’aficionats en aquesta sortida, se’ls va instar a sortir per l’accés 14, el principal, més ampli, que desemboca a Arístides Maillol. No va funcionar, en vista del resultat, empitjorat pel trànsit lent que es va allargar almenys dues hores després del xiulet final. L’Estadi és vell i les opcions, reduïdes, més enllà de garantir un cordó de seguretat. De tot això en va parlar el club. Urgeix una bona sortida.