L’ASSEMBLEA BLAUGRANA

L’‘Espai Barça’, al detall

Els compromissaris aproven el nou finançament: 1.500 milions, dividits entre els 900 del Camp Nou, els 420 del Palau Blaugrana, la reurbanització dels voltants i els 20 de l’Estadi Johan Cruyff

L’‘Espai Barça’, al detall

Jordi Cotrina

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’Espai Barça, el nou Espai Barça va rebre l’impuls que hauria de ser definitiu per a la seva construcció. Per segona vegada els socis van votar a favor del projecte blaugrana més important del segle. L’aprovació del presentat el 2014 no serveix: per obsolet, per insuficient i per irreal. La directiva de Laporta va rebre carta blanca en la segona part de l’assemblea per impulsar el model després de revisar-lo i que pot costar gairebé 1.500 milions (600 era el pressupost de l’anterior).

En realitat, el que havien d’aprovar els compromissaris era l’acceptació del pla de finançament pel qual una financera aportarà aquests 1.500 milions en un préstec que s’anirà tornant durant 35 anys a partir que el Camp Nou, la principal font generadora d’ingressos, estigui acabat. Serà el 2025. Laporta va prometre un referèndum per ratificar el que es va decidir pels pocs compromissaris presents, menys de 500.

La directiva es va esforçar a assegurar l’aprovació de la reformulació de l’Espai Barça. «Alguns rivals ja han fet la feina i estan aconseguint més ingressos, hem d’espavilar», va proclamar Laporta, la intervenció del qual va incidir en la necessitat econòmica de remodelar el Camp Nou i construir el Palau Blaugrana, fonamentalment: «Estem en una situació que per sortir-ne necessitem incrementar ingressos per competir amb els clubs poderosos. Si no ho fem, quedarem relegats a un lloc moderat».

Maria Elena Fort, la vicepresidenta institucional, va exposar la necessitat diumenge passat que el Barça i les seves instal·lacions es posin al dia i es modernitzin. «Hi ha persones controlant que no saltin els ploms, no hi ha prou electricitat per fer funcionar bé el Camp Nou», va dir com a exemple.

Ferran Reverter, el director general, va detallar la setmana anterior els números sobre el seu cost (1.500 milions) i el seu finançament: 900 del Camp Nou, els 420 del Palau Blaugrana (amb un altre pavelló, pista de gel), la reurbanització dels voltants i els 20 de l’Estadi Johan Cruyff. L’executiu va exposar que el préstec es tornarà arran d’1/3 anual dels primers beneficis que s’obtinguin de l’ús de les instal·lacions. Els altres 2/3 revertiran en el funcionament del club.

«Hi ha persones controlant que no saltin els ploms, no hi ha prou electricitat per fer funcionar bé el Camp Nou»

Maria Elena Fort / Vicepresidenta institucional

67 estadis per davant

Va descriure no només els defectes detectats a les instal·lacions, algunes relatives a la seguretat dels espectadors, i les millores que la junta ha introduït respecte al projecte de Bartomeu. També va remarcar que el Barça va amb retard respecte als seus competidors, ja que a Europa s’han remodelat 67 estadis de 40.000 espectadors que ja són més moderns que el Camp Nou (7 de la Lliga espanyola), 58 des del 2003.

Notícies relacionades

«L’estadi se’ns ha fet vell», va dir, al·ludint als 64 anys transcorreguts des de la seva inauguració (1957). «Ens sancionen a cada partit de l’«Eurolliga», va afegir quan recordava la necessitat d’edificar el Palau, que ni tan sols té un projecte definitiu ni té permís d’obres. «Encara anem més tard que amb l’estadi».

Els treballs començaran l’any vinent i el 2025, amb el Camp Nou acabat, s’emprendrà la reurbanització del campus. El projecte original havia d’acabar el 2021.