«S’ADONA DE LA MAGNITUD DEL DESASTRE QUE VA FER»

Laporta: «¿Bartomeu? El veig com una persona desesperada»

  • «Si la Covid acaba abans, no podríem obrir l’estadi», diu denunciant que la junta de Bartomeu no va arreglar els greus problemes de seguretat que tenia el Camp Nou

Laporta: «¿Bartomeu? El veig com una persona desesperada»

REUTERS / ALBERT GEA

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

«Estic tan emocionat amb el que estem celebrant que si em permets no em distrec contestant aquesta pregunta», li va dir Joan Laporta a Adrià Albets, de la cadena SER. Però li va acabar responent sobre l’encreuament d’acusacions que manté la seva directiva amb l’expresident Josep Maria Bartomeu. Per Laporta, ha sigut una «gestió nefasta», mentre que l’exdirigent afirma que ha sigut «una gestió responsable i seriosa».

Laporta estava emocionat amb la renovació de Pedri («és un dia històric, un dels millors com a president, en què val la pena ser-ho», va declarar), però no va voler obviar la contundent rèplica a Bartomeu. «El que veig és una persona desesperada, que s’està adonant de la magnitud del desastre que va fer, del qual és responsable», va comentar l’actual president del Barcelona.

«Perdona que no entri en el detall. Però quan un és president és responsable de tot, l’últim responsable», ha sentenciat Laporta, i ha precisat que «no volia que aquest moment tan bonic s’espatllés per res».

Després, sí que va voler abordar la delicada situació en què van rebre el Camp Nou, caient a trossos, amb patologies greus a la seva estructura que la junta de Bartomeu no va fer res per solucionar. «Ens va sorprendre, vam detectar-hi un nombre elevat de patologies. Si la Covid acaba abans, no podríem obrir l’estadi», ha dit el president per il·lustrar la gravetat del problema.

«Pregunta a qui tenia la responsabilitat de fer les obres del Camp Nou i no les van fer. Jo no ho puc dir. Però no té cap sentit no haver-ho fet»

Laporta, president del Barça

«El vam recuperar amb una inversió de 2 milions a curt termini i una altra de 20 a mitjà termini. Però així vam atendre les més urgents que ens permetien deixar l’estadi amb un certificat de màxima seguretat com ha de ser sempre», ha argumentat Laporta, i ha indicat que s’ha de preguntar a la directiva de Bartomeu perquè no va emprendre aquestes obres tan necessàries. «Pregunta a qui tenia la responsabilitat de fer-ho i no ho va fer. Jo no ho puc dir. Però no té cap sentit no haver-ho fet».

Després, sí que va abordar l’Espai Barça i la proposta de la seva junta de reclamar el finançament de 1.500 milions d’euros per posar-lo en marxa. Una proposta que ha de ser aprovada o rebutjada per l’assemblea de compromissaris de diumenge al Palau Blaugrana. «És una obra arquitectònica excepcional, representa el lloc més gran del món d’entreteniment».

«L’Espai Barça és una joia arquitectònica que ha de durar un segle. S’ha de fer ara i no es pot perdre el tren per competir al màxim nivell»

Laporta, president del Barça

En aquest sentit, Laporta va recordar que «l’estructura de finançament és molt beneficiosa per al club», ja que es tracta de «tornar els diners amb els ingressos addicionals que generi el projecte una vegada estigui construït perquè durant la construcció no hem de tornar res».

Notícies relacionades

Tenia el president a la seva esquerra i Rafa Yuste, vicepresident esportiu, a la dreta. Però semblava que en aquell moment s’estava dirigint als compromissaris, una cosa que passarà diumenge. «Els nostres rivals han fet els deures, han inaugurat ja els nous estadis, que els permeten incrementar la facturació. No fer-ho seria entrar en més desavantatge amb ells», ha indicat el dirigent blaugrana.

«És entrar en la nova modernitat. Ens representaria un 67% més d’ingressos addicionals als que ja tenim. És un projecte espectacular, que ens emocionarà moltíssim. És una joia arquitectònica que ha de durar un segle. S’ha de fer ara i no es pot perdre el tren per competir al màxim nivell», ha acabat Laporta.