La nova incorporació blaugrana

De Jong: «Tinc molt bona connexió amb Depay»

Laporta elogia el davanter holandès en la seva presentació i considera que s’ha fet un equip per competir i disfrutar

De Jong: «Tinc molt bona connexió amb Depay»

FCB

3
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Molta presència física a l’àrea, bon joc aeri, rematada amb les dues cames, esperit col·lectiu i capacitat per obrir espais. Aquestes són les virtuts que acompanyaran Luuk de Jong, el fitxatge avalat pel tècnic Ronald Koeman que aquest dijous inicia una nova aventura en la seva carrera com a blaugrana. «És un honor per a mi, espero que puguem disfrutar d’una gran temporada», van ser les primeres paraules del davanter de 31 anys i 1,88 d’estatura que arriba com a cedit des del Sevilla per una temporada, sense cap compensació econòmica.

 De Jong ha viscut una posada de llarg reservada a les grans incorporacions: des de la firma del contracte amb el president Joan Laporta fins a la imatge per als mitjans també amb el vicepresident Rafa Yuste i el director del futbol Mateu Alemany, que li han entregat la samarreta amb el dorsal 17 de la tercera samarreta que s’utilitzarà de forma exclusiva per a la Champions. Després ha baixat als vestuaris per vestir-se de blaugrana, saltar a la gespa de l’estadi i realitzar les primeres fotos oficials, en les quals no n’ha faltat alguna amb la seva família i el seu fill de tot just mesos.

«Estem molt contents perquè incorporem un davanter centre amb ofici. És un plaer tenir-lo aquí i aquests dies hem pogut comprovar que ens pot aportar molt futbolísticament. Nosaltres sabeu que vivim dels gols i ell ens pot aportar molt», va referir el president Laporta, amb referència a un jugador que arriba amb un discret balanç a Sevilla (19 gols en 94 partits) però en què la temporada 2018/19 va demostrar la seva capacitat de gol, proclamant-se màxim golejador amb 28 gols.

«Ganes de demostrar»

Laporta va explicar que amb la incorporació de De Jong es completa la plantilla i que se sent molt satisfet amb la feina feta per Rafa Yuste, Mateo Alemany i tota l’àrea de futbol. «Fem equips per competir i guanyar, i aquest equip és per intentar guanyar. Jo crec que ho farem molt bé. És cert que es pot millorar sempre. Però estem molt satisfets. És una nova etapa, tenim jugadors d’un gran talent, el treball de l’entrenador és conjuntar-lo i buscar automatismes en l’equip. Però són jugadors d’un gran talent, saben al que juguen, estan motivats i necessiten el recolzament de l’afició. Amb el seu recolzament, competirem per guanyar».

Notícies relacionades

«Per a mi és una sort ser aquí. El Barça és dels clubs que somies quan ets petit i és un sentiment extraordinari. Miro enrere i veig tot el que he aconseguit i tinc moltes ganes de demostrar-ho al Barça», va assenyalar De Jong, per la seva part, quan li van preguntar què significa la seva arribada al Camp Nou. «I el missatge a la gent del Barça és clar: el míster volia un davanter diferent i crec que jo compleixo amb aquest perfil. He demostrat la meva qualitat abans i espero poder demostrar-ho aquí també. Espero que la gent del Barça m’ajudi a aconseguir-ho», va apuntar De Jong, quan li van qüestionar els dubtes que pot tenir part de l’afició amb la seva arribada, abans de remarcar que té una excel·lent sintonia amb el també neerlandès Memphis Depay.

«Tinc una molt bona relació amb Memphis de la selecció, el conec ja dels Països Baixos. Hem jugat junts amb una molt bona connexió. Ens entenem molt bé i espero que continuem tenint aquesta connexió aquí», va remarcar.