DEBUT AMB DE JONG I MEMPHIS

Koeman, sobre Messi: «No s’ha de viure del passat»

  • El tècnic blaugrana lloa el gest de Piqué de baixar el sou per inscriure Memphis

  • Recupera Gavi i De Jong per a diumenge i espera comptar amb Ansu Fati després de l’aturada de seleccions

Koeman, sobre Messi: «No s’ha de viure del passat»

FCB / MIGUEL RUIZ

3
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

La Reial Societat va ser el rival del Barça en l’últim partit amb públic al Camp Nou i ho tornarà a ser aquest diumenge any i mig després. El club ha canviat molt des d’aleshores.

Ara Ronald Koeman ocupa la banqueta d’un Quique Setién que aquesta setmana assegurava que després del seu breu pas per Barcelona se li han tret les ganes d’entrenar per sempre. L’últim partit del càntabre va ser l’humiliant 2-8 contra el Bayern, del qual aquest dissabte es compleix un any. El president tampoc és el mateix. Després de la rebolcada bavaresa, Josep Maria Bartomeu va dir que no hi havia un crisi institucional, només esportiva. Una frase que, després de 97 milions de pèrdues en aquest curs i 487 en el següent, es podria dir que ha envellit malament. Després del rècord de firmes d’una moció de censura, va dimitir i, després de la junta provisional més llarga de la història, Joan Laporta va tornar a la llotja prometent que amb ell Messi renovaria. Però, igual que Setién i Bartomeu, l’estrella, el capità i l’autor de l’únic gol contra la Reial fa un any i mig aquest diumenge tampoc serà al camp.

«No s’ha de viure del passat», ha afirmat Koeman sobre la marxa de Leo. «Crec que en general és dolorós per a tots els culers. Entenc el que ha fet Messi per aquest club i el tipus de jugador que és. El trobem a faltar perquè és un jugador molt important per a la història del Barça. «És dolorós per a tots els culers, però són coses que passen i s’ha de mirar al futur, que és dels joves. El tècnic blaugrana ha destacat el gest de Piqué de baixar el sou per permetre la inscripció de Memphis. «S’ha de destacar l’actitud de Piqué, Busquets, Sergi Roberto. Aporten molt, volen ajudar el club. És important i demostra que són gent de casa», ha dit.

El seu compatriota Depay està cridat a ser el far en absència de Messi. «Espero molt de Memphis. Vam estar dos anys amb la selecció, on ell ha sigut un jugador fantàstic que va donar efectivitat i rendiment a l’equip i li demano el mateix. És ràpid i té efectivitat. Hem perdut efectivitat amb la marxa de Leo i l’hi demanem a tots els jugadors, no només als davanters, també als migcampistes. Memphis és importantíssim». Un altre jugador que ha de fer un pas endavant és Griezmann, que ha passat d’estar a punt de tornar a l’Atlètic a tenir un rol clau en el nou ecosistema. «Segurament serà més important. La posició de Leo, on és probable que jugui Antoine, dona més llibertat a l’equip i a si mateix i pot ser un avantatge per a ell».

El tercer vèrtex del triangle ofensiu

Notícies relacionades

El tercer vèrtex del triangle ofensiu seria per a Ansu Fati quan deixi enrere els problemes físics. Després de vuit mesos de baixa, la seva tornada sembla cada vegada més propera. «Ansu Fati podrà entrenar amb el grup en dues o tres setmanes i podria jugar després de l’aturada de seleccions». De tota manera, si l’economia ho permet, li agradaria poder tenir un davanter més. A l’espera que això passi, el Barça ha inscrit aquest dissabte Rei Manaj, punta del filial, a més d’Èric García i Memphis.

De cara a diumenge, la infermeria s’ha buidat una mica, ja que l’entrenador ha anunciat que Gavi i De Jong estaran preparats per a l’estrena de la Lliga. «Estic molt il·lusionat de començar i poder tenir 20 o 22 mil aficionats [...]. L’inici de la Lliga és important», ha sentenciat Koeman, que sap que l’inici pot marcar el to d’una temporada. «Sempre cal pensar més en la Lliga i en aquest sentit som un equip fort i podem aspirar al màxim. La Champions és una altra cosa».

Temes:

Barça