5.000 MINUTS CORRENT SENSE PARAR

La marató infinita de Pedri: torna disposat a jugar ja

  • Cinc dies després de la final olímpica i després de 76 partits en 11 mesos, torna als entrenaments aquest dijous per ajudar un equip necessitat de talent ofensiu

  • Koeman, que només li va reservar dos partits l’any passat, decidirà si compta amb ell per al debut davant la Reial Societat

La marató infinita de Pedri: torna disposat a jugar ja

FCB

3
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Aquest dijous es compleixen onze mesos del primer partit de Pedri amb el Barça. Va ser un amistós davant el Nàstic, el 12 de setembre passat, quan ja va deixar algunes pistes del talent que té. Ningú, ni tan sols ell, es podia imaginar la marató que li esperaria a aquell adolescent de Tegueste, que encara no tenia ni els 18. Aquell va ser el primer dels 76 partits (71 oficials) que disputaria en una temporada de bojos en què, a més de ser fix per a Ronald Koeman, ho seria també amb l’absoluta a l’Eurocopa i l’olímpica als Jocs. Tot i que el club tenia previst donar-li uns dies extra de descans, el millor jugador jove de la passada Eurocopa vol tornar a entrenar aquest dijous davant les necessitats d’un equip faltat de recursos ofensius.

L’últim Pedro canari que va arribar amb 17 anys pel Barça va protagonitzar una estrena fulgurant amb el primer equip, marcant en totes les competicions l’any del sextet. Tot i que amb menys títols, només una Copa en l’últim any de Messi, el barcelonisme, en general, i Koeman, en particular, es van enamorar de Pedri a primera vista. I aquell jove que fins aleshores encara no havia jugat ni un partit de Primera es va fer un lloc immediat a l’equip amb la seva humilitat fora del camp i la seva força, maduresa i talent. Va jugar tots els partits de la Lliga menys l’últim, en el qual, amb el títols perdut, el tècnic neerlandès li va donar la tarda lliure davant l’Eibar. Només havia descansat abans llavors davant el Ferencvaros i acumulava 3.526 minuts entre Lliga, Copa, Champions i Supercopa.

Però mentre alguns dels seus companys van marxar de vacances, el final de la seva temporada estava lluny d’arribar per a aquell geni que una nevada va allunyar del Madrid: quedava el doblet d’Eurocopa i Jocs. Luis Enrique en va tenir prou amb els tres partits de març davant Grècia, Geòrgia i Kosovo (classificatoris per al Mundial) per tenir clar que al torneig continental serien Pedri i 10 més. El centrecampista blaugrana ho va jugar tot, incloses tres pròrrogues. Només es va estalviar l’últim minut al temps extra davant Suïssa.

«Ni Iniesta amb 18 anys ha fet una Eurocopa així. Que se sumin al carro de Pedri molts més», va assestar Luis Enrique després de l’eliminació en semifinals. Pedri, a més de ser elegit millor jugador jove del torneig, va ser també inclòs en l’onze ideal.

Luis de la Fuente també li va donar les claus de la sala de màquines a Tòquio i només li va estalviar una de les tres pròrrogues, a les semifinals davant el Japó, on va deixar el camp extenuat al minut 83. Tot i que tants minuts i quilòmetres li cansaven les cames, va disputar els 120 minuts de la final davant el Brasil.

Notícies relacionades

Ara, malgrat el cansament acumulat, està disposat a tornar a la càrrega. Aquest dimecres, després de la revisió mèdica, ha passat a saludar els companys a la ciutat esportiva, amb qui tornarà a entrenar-se aquest dijous de cara al primer partit de la temporada. No només per poder experimentar per primera vegada la calor de la grada del Camp Nou, sinó davant la necessitat d’un equip (Dembélé, Ansu Fati, Agüero, De Jong, Lenglet, Gavi, Mingueza i Ter Stegen a la infermeria i sense saber quan es podrà inscriure Memphis, Eric García i Demir) i en ‘shock’ per l’adeu del capità. Un Messi que havia trobat en aquest jove insular el seu millor soci. Una societat que només ha durat una temporada i que no havia pogut ser corejada per l’afició.

Ara Pedri haurà de buscar un nou destinatari de les seves passades de fantasia. A l’espera que es recuperi Ansu Fati, amb qui ha de comandar el futur del Barça, intentarà associar-se amb Griezmann i Memphis Depay sempre que el club aconsegueixi alliberar massa salarial per poder inscriure el davanter neerlandès. Després de córrer 5.025 minuts des del debut davant el Nàstic fins a la final olímpica, fa un altre pas endavant. Quan l’equip recuperi efectius, potser tindrà descans, però de moment la seva marató continua.

Temes:

Pedri Barça