Assemblea de compromissaris

Laporta: «La Superlliga és viva»

El president del Barça informa els socis reafirmant la posició del club en el projecte però sense votar la futura participació

A1-115385918.jpg

A1-115385918.jpg / EPC

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Barça no abandonarà el projecte de la Superlliga. Seguirà al peu del canó, de moment al costat del Reial Madrid i la Juventus a l’espera que algun dia els nou clubs participants al principi, dissidents després quan van rebre pressions, tornin a asseure’s a la taula. El club blaugrana seguirà al peu del canó per diverses raons. Dues principals: la primera és econòmica, pels 700 milions que garantia la seva participació; la segona és per convenciment. «Serà la competició més atractiva del món», va assegurar Laporta d’una Superlliga que és «viva» tot i que només té tres defensors.

En vista del fracàs momentani amb la seva estrepitosa irrupció en l’opinió pública, amb un comunicat la mitjanit d’un diumenge i una intervenció de Florentino Pérez, president del Reial Madrid i de la Superlliga, en un programa de televisió un dilluns, també de mitjanit, el projecte està paralitzat. Com que no existeix la competició ni té un format (se sabia que hi participaven 15 equips fixos, més cinc convidats i canviants), Laporta no va sotmetre a votació l’adscripció del Barça, que ja ho està o, en el seu defecte, trencar la seva vinculació.

Andanada al PSG

El president va voler fer un relat cronològic que es remunta al 2003, quan va iniciar el seu primer mandat i es va fundar el G-14 (una agrupació semblant a la Superlliga, però sense competició) que va dialogar i va buscar contrapartides amb la UEFA. El relat es va abreujar fins al començament de la campanya electoral i Laporta va anar rebent informació més precisa. «Per primera vegada vaig veure que era factible», va assegurar al comprovar que els 12 clubs reunits eren els més grans d’Europa i tots tenien problemes i inquietuds comunes.

Menys els clubs-estats, «que aquests sí que adulteren la competició». Va al·ludir Laporta al París Saint-Germain clarament: malgrat que la Lliga francesa ha perdut la meitat d’audiència de televisió, el PSG –no el va citar– «pot oferir el doble a un jugador del que ofereix el Barça». Es referia, com no, a Georginio Wijnaldum, que no vindrà al Camp Nou.

«La Superlliga representava uns ingressos de 700 milions per temporada més variables. Era per pensar-s’ho, ho comprendran», va compartir amb els compromissaris. I va compartir també que ell i els directius no volien cometre «l’error» de 1955 quan el Barça va renunciar a la Copa d’Europa «perquè ja estàvem bé a la Copa de Fires i, quan vam voler entrar, el nostre rival ja portava uns quants trofeus».

«La Superlliga representava uns ingressos de 700 milions per temporada més variables. Era per pensar-s’ho, ho comprendran»

Joan Laporta / President del Barça

Sense competició no hi ha votació

Notícies relacionades

La nova i frenada competició «no té un format de competició, però el projecte és viu», va dir Laporta, garantint que el club no patirà cap represàlia de la UEFA gràcies a les accions judicials empreses, que han prohibit a l’organisme europeu que pugui imposar càstigs i sancions.

«A nosaltres, que defensem els interessos del Barça, uns funcionaris que ni arrisquen ni inverteixen, no ens faltaran al respecte del sentiment. No demanarem perdó per pensar ni per voler ser amos del nostre destí», va afegir, insistint que la Superlliga serà beneficiosa per a tot el món del futbol. No només per als rics. El fons de solidaritat que destina la UEFA a les 55 federacions és de 180 milions; amb la Superlliga, augmentaria a 400 milions.