GUARDIÀ DE L’ESTIL

Jordi Cruyff, nou assessor esportiu de Laporta al Barça

  • El tècnic abandona el Shenzhen xinès i s’incorpora a l’organigrama de l’àrea de futbol

  • Jordi començarà a treballar al Barça a partir de l’1 d’agost

Jordi Cruyff, nou assessor esportiu de Laporta al Barça

FCBARCELONA

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

El FC Barcelona ha anunciat la contractació de Jordi Cruyff com a assessor esportiu de Joan Laporta dins «de l’organigrama de l’àrea de futbol». És la peça que faltava a l’estructura que havia dissenyat el president per donar forma al seu projecte esportiu. És, a més, el segell cruyffista que tant buscava el dirigent, que no para de repetir que és el model que intenta traslladar en la seva segona etapa, tal com va fer en la primera amb el mateix Johan Cruyff com a guru, escortat en el dia per Txiki Begiristain, el secretari tècnic, i amb dos entrenadors (Rijkaard i Guardiola), fervents apòstols d’aquesta idea.

Laporta va elegir primer Mateu Alemany com a director de futbol i va mantenir Ramon Planes com a secretari tècnic, malgrat que procedia de l’estructura dissenyada per Josep Maria Bartomeu. Ara, amb l’arribada de Jordi Cruyff, que col·laborava amb un article setmanal a EL PERIÓDICO, completa el seu nucli de poder en aquest àrea, amb tres perfils totalment diferents. S’unirà al club l’1 d’agost.

Més executiu és Alemany. Molta més ideologia aporta Jordi Cruyff. Més control del mercat i gestió del dia a dia representa Planes. Després de diversos mesos de negociacions, que van arrencar fins i tot a la campanya electoral, s’ha oficialitzat el fitxatge de l’extècnic del Shenzhen xinès, club del qual s’ha desvinculat de forma amistosa.

De Font a Laporta

La figura de Jordi Cruyff apareixia a l’organigrama que havia dibuixat Víctor Font, el candidat que va quedar en segon lloc de les eleccions, batut per Laporta i per davant de Freixa. Entre Jordi i Xavi havien de dirigir el projecte ‘fontista’, tot i que abans de les eleccions el ja exentrenador del Shenzen va voler aclarir que el seu pare hauria votat Laporta.

Després d’abandonar el futbol el 2010, Jordi Cruyff ha tingut dues tasques en l’última dècada, que ha anat compaginant amb col·laboracions periodístiques, tant a EL PERIÓDICO com al diari ‘Sport’ i a la cadena SER.

Notícies relacionades

Ha exercit de director esportiu. Primer a l’AEK Larnaca de Xipre (2010-12) i després al Maccabi de Tel-Aviv (2012-2017). Després va abandonar el despatx i es va asseure a la banqueta del mateix Maccabi (2017-18), després va anar a la Xina a dirigir el Chongqing Lifan (2018-19), un breu pas per la selecció de l’Equador (2020) i va retornar al continent asiàtic per entrenar el Shenzhen, la seva última feina abans de tornar a Barcelona, casa seva.

Ja té Laporta l’ideòleg que no ha tingut en els primers mesos. Un altre Cruyff al seu costat. Primer va ser el pare; ara és el fill. La ideologia, que va arribar el 1988 amb l’aparició de Johan a la banqueta, es manté ara (2021) amb Jordi en un dels despatxos xiuxiuejant a l’orella de Laporta.