BARCELONA 4 - LLEVANT 2

Copa de la Reina Iberdrola: el Barça femení aconsegueix més que un triplet

  • Revalida el títol que va obtenir al febrer, dues corones que s’afegeixen a la Lliga i la Champions

  • Alexia, MVP i autora d’una doblet, sentencia el duel després que el Llevant es refés d’un 3-0 inicial

  • La reina Letizia i el president de la Federació, Luis Rubiales, grans absents

3
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Barça, flamant campió de la Lliga i la Champions, ha guanyat més que un triplet aquest diumenge amb la revàlida de la Copa de la Reina Iberdrola. No només perquè al febrer ja va conquistar aquest ceptre coper (ajornat l’any passat per la Covid), per la qual cosa és el quart títol que celebren el 2021, tot i que computi en el curs anterior. També pel que suposa, per al club i el futbol femení a Espanya, aquesta temporada de llegenda barcelonista.

Les blaugranes estan sent un motor d’arrossegament en el boom d’un esport que semblava ser un vedat privat masculí fins fa ben poc. Malgrat els comentaris masclistes que encara se senten a les grades («no haurien de jugar més. Haurien de prohibir-ho. Aquestes feminazis que volen la igualtat...», es va sentir en les proves de realització del Reial Madrid-Eibar femení), el creixement és imparable. L’aposta decidida del Barça hi té molt a veure i va fer moure fitxa Florentino Pérez per tenir equip a la Lliga Iberdrola, tot i que de moment no pugui posar en qüestió l’hegemonia barcelonista. El bloc de Lluís Cortés ha guanyat tots els partits de Lliga i Copa i només n’ha perdut un en tota la temporada, als penals de la Supercopa contra l’Atlètic. A Europa només va concedir un empat davant el PSG abans d’assaltar fa dues setmanes el tron europeu amb una exhibició de joc i gols contra el Chelsea (0-4).

Aquest diumenge s’han convertit en el cinquè equip de tot Europa (després del Lió, el Wolfsburg, l’Arsenal i el Frankfurt) a aconseguir el triplet de Champions, Lliga i Copa.

Notícies relacionades

Les campiones continentals han repetit l’inici desbocat de Göteborg i en mitja hora la missió semblava complerta. Tenien tant al cap el triplet que amb un triplet de cops de cap han posat la directa cap a l’últim títol que els quedava. Als cinc minuts ja guanyaven, gràcies a un cop de cap de Patri Guijarro a la sortida d’un córner. Un altre d’Alexia ha situat el 2-0 als 20 minuts després d’una centrada de Martens. Una altra assistència de la davantera neerlandesa (aquest any ja en porta 12) ha permès Marta Torrejón deixar el duel aparentment resolt a la mitja hora.

El Llevant, després del vendaval inicial, ha intentat arribar a la porteria de Cata Coll aprofitant que les blaugranes han aixecat una mica el peu de l’accelerador. Després de tenir tres ocasions en el tram final de la primera meitat, el conjunt valencià ha posat emoció al partit amb dos gols en 10 minuts. Alba Redondo s’ha colat entre Pereira i la sortida de Cata Coll per marcar el primer i només vuit minuts després Banini feia el 3-2. Havien sigut els dos dels únics tres xuts valencians entre els tres pals. Però el Barça no s’ha ensorrat i Alexia ha sortit al rescat. La segona capitana ha robat una pilota per marcar el 4-2, el seu 24è gol aquesta temporada. El pitjor havia passat. Jenni Hermoso i Crnogorcevic (que ha enviat una pilota al pal) han tingut el cinquè a les seves botes però el marcador ja no s’ha mogut. El Llevant ha fet el passadís a Vicky Losada no només pel títol sinó en reconeixement al que aquest equip està fent pel futbol femení. Un reconeixement que no va comptar amb la presència ni del president de la federació, Luis Rubiales, ni de la reina Letizia. En absència de la monarca que dona nom al títol, Pereira (amb una corona) ha ofert a Alexia el títol de MVP en una de les moltes bromes de la celebració.

Temes:

Barça