QUARTA INTERVENCIÓ

Ansu Fati, operat del genoll a Porto

  • El club comunica que ha sigut operat per Juan Carlos Noronha, cap dels serveis mèdics de la selecció portuguesa

  • Si no hi ha nous contratemps estarà dos mesos de baixa, i es perdrà Jocs i Eurocopa

Ansu Fati, operat del genoll a Porto
2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ansu Fati s’ha sotmès aquest dijous a una quarta intervenció per intentar deixar enrere el seu calvari amb la lesió de menisc que pateix al genoll esquerre. La recuperació no va per bon camí, i el futbolista està preocupat. La tercera artroscòpia no ha resolt les seves molèsties, de manera que passarà de nou pel quiròfan amb l’esperança de veure la llum després d’un turment que ja dura sis mesos. El club ha comunicat aquesta nit que ha sigut operat a Porto pel doctor Juan Carlos Noronha, doctor de confiança de Jorge Mendes, agent de Fati. El cap dels serveis mèdics de la selecció portuguesa havia intervingut anteriorment Arjen Robben, Pepe i Falcao, entre d’altres.

Baixa des del 7 de novembre

El davanter del Barça es va lesionar el 7 de novembre en un partit contra el Betis, i dos dies després va ser operat pel doctor Ramon Cugat, que va reparar, mitjançant una sutura, la ruptura del menisc intern del genoll esquerre. Les previsions estimaven que pogués reaparèixer als quatre mesos, però l’evolució de la seva rehabilitació no responia al que s'esperava. Posteriorment Cugat va haver d’operar-lo dues vegades més al gener i al març, intervencions revelades per TV3 i el diari ‘AS’, sense que el club ho comuniqués.

A finals de març Fati es va desplaçar a Lió (França) per obtenir una nova opinió mèdica sobre el camí a prendre. Va ser al Centre Ortopèdic Santy per ser visitat pel doctor Bertrand Sonnery-Cottet, un especialista de genoll, segons publicava el diari francès L’Équipe. El metge, d’acord amb la informació, hauria aconsellat al davanter reiniciar els entrenaments amb poca intensitat per comprovar com responia l’articulació a les noves càrregues de treball. També va visitar el doctor Antonio Maestro, cap dels serveis mèdics de l’Sporting de Gijón. Finalment s’ha operat a Porto amb el doctor de confiança de Jorge Mendes, el seu agent. Jordi Puigdellívol, responsable de la traumatologia esportiva de les seccions professionals del Barça, ha acompanyat el jove del planter.

Notícies relacionades

Coutinho també va preferir no operar-se amb Cugat i va ser intervingut primer el 2 de gener per Joan Carles Monllau a Barcelona i, tres mesos després, a Belo Horizonte pel doctor Rodrigo Lasmar, metge de la selecció brasilera.

Fati, que va complir 18 anys el 31 d’octubre, només va poder participar en els primers deu partits de competició. Va ser capaç de marcar 5 gols. Tanmateix, ha sigut escollit el millor jugador jove de l’any. La temporada anterior (19-20), la de l’impacte, i en què va firmar el rècord de ser el jugador més jove a marcar amb el Barça, el més jove de la història a anotar a la Champions, i a la selecció espanyola, va aportar 8 gols en 33 partits en el trànsit dels 16 als 17 anys. A la seva segona campanya a l’elit, no obstant, ha conegut el costat amarg del futbol. Si no hi ha nous contratemps estarà dos mesos de baixa, i es perdrà Jocs i Eurocopa.

Temes:

Barça