LICITACIÓ PEL ‘9’ NORUEC

Laporta es reuneix amb el pare de Haaland i el seu agent; Florentino, també

  • El president del Barça va tenir una cimera amb els representants del davanter acompanyat de Mateu Alemany, el nou director de futbol del club

  • Després de la reunió a Barcelona, el representant Mino Raiola i Alf-Inge Haaland, progenitor del davanter, van viatjar a Madrid per entrevistar-se amb el president blanc

  • El Dortmund afirma que ja ha comunicat als seus dos agents que el golejador no està en venda

Laporta es reuneix amb el pare de Haaland i el seu agent; Florentino, també
2
Es llegeix en minuts

La subhasta per Erling Haaland, el jove davanter noruec (20 anys) del Borussia Dortmund, ja ha començat. I ho ha fet d’una manera tan inesperada com pública perquè el seu pare, Alf-Inge Haaland, i el seu agent, Mino Raiola, s’han passat aquest dijous viatjant per Espanya. Primer van fer escala a Barcelona on es van entrevistar amb Joan Laporta, el nou president blaugrana, que estava acompanyat a la reunió per Mateu Alemany, el nou director de futbol del club.

La cita va durar dues hores. I Laporta els va traslladar l’interès del Barça a fitxar-lo com a pilar del nou projecte esportiu que està construint el club, a més de servir com a pol d’atracció també per garantir la continuïtat de Messi, una cosa que encara no està decidida.

El president blaugrana volia saber la disponibilitat i l’interès del noruec per afegir-se a aquest pla de reconstrucció esportiva que s’ha iniciat aquesta temporada amb joves com Pedri, Araujo, Mingueza o Dest.

Després, Alf-Inge Haaland i Mino Raiola es van desplaçar a Madrid on van tenir, segons va informar la cadena COPE, una cimera amb Florentino Pérez, el president del Madrid, un altre dels grans equips europeus (falta afegir-hi el Manchester City, el Chelsea i fins i tot el Manchester United) interessats en la contractació del golejador noruec.

31 partits, 33 gols

Aquest viatge a Espanya es va produir tot just 24 hores després que Michael Zorc, el director esportiu del Borussia Dortmund, actual club de Haaland, comuniqués als seus dos agents (pare i representant) que no està en venda. I només en cas que algun equip arribés a la prohibitiva xifra dels 180 milions d’euros el club alemany es podria plantejar aquesta operació.

«Sí, ahir vaig parlar amb Raiola. Hem deixat molt clares les nostres intencions», ha declarat Zorc, a SkyDe, convençut que podrà retenir el davanter una temporada més. El 2022 hi ha una clàusula de rescissió fixada en 75 milions. Però ara, i en context pandèmic, aquests 180 milions que reclama el Dortmund es fan inaccessibles fins i tot per als grans clubs d’Europa.

Notícies relacionades

Tota l’Europa futbolística assisteix des de primera fila a aquesta subhasta. Es tracta d’un dels talents més brillants que han emergit en els últims anys. Un golejador letal. Suma, per exemple, 33 gols en els 31 partits que ha disputat aquesta temporada amb el Dortmund, capaç de competir amb Mbappé, l’estrella del París SG, pel títol de davanter més buscat del continent.

A la Champions, per exemple, Haaland ha marcat 10 gols en els sis partits que ha disputat.