PSG-BARÇA

Koeman dispara l’esperança: «Res és impossible»

  • L’entrenador del Barça veu «molt difícil» remuntar l’1-4 al PSG, però cultiva l’optimisme pel bon moment de l’equip

  • «Depèn de com comencem el partit, de l’energia que hi posem per complicar-los la vida i l’efectivitat que tinguem», explica

  • El tècnic holandès agraeix la visita de Laporta al vestidor després de veure que «hi havia bon rotllo» entre el president i els jugadors

Koeman dispara l’esperança: «Res és impossible»
3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Amb la premissa que aixecar un 1-4 fora de casa és un repte prou improbable, gairebé quimèric, «molt difícil» per ser vulgars, Ronald Koeman no vol passar per pessimista ni que el titllin de conformista.

«Res és impossible», diu abans de viatjar a París. 24 hores abans de la cita amb el PSG dels vuitens de final, amb el Barça virtualment eliminat tret que es donin diverses circumstàncies que l’entrenador blaugrana va enumerar. «Depèn de com comencem el partit, de l’energia que hi posem per complicar-los la vida i l’efectivitat que tinguem a l’aprofitar les oportunitats de gol», descrivia l’entrenador blaugrana abans d’agafar el vol cap a la capital francesa.

El Barça ha recuperat la confiança, però no es tracta únicament de la capacitat pròpia dels futbolistes. Superar el catastròfic 1-4 requereix cert grau de poca traça del rival o una nit molt i molt desafortunada. Semblant, no obstant, a la viscuda pels blaugrana. La remuntada al Sevilla aviva la flama de la il·lusió. «No es pot comparar haver perdut per 2-0 fora de casa que amb un 1-4 a casa, és moltíssim més complicat», analitzava Koeman. A les dificultats del resultat hi afegia la qualitat del PSG, al seu judici superior a la de l’equip andalús, pel que va insinuar. «Hem de fer un partit rodó», va concloure.

«Hem de fer un partit rodó»

Ronald Koeman / Entrenador del Barça

Potser la visita de Joan Laporta impulsa l’optimisme de l’equip. És l’esperit que va pretendre contagiar el nou president. «Va dir unes paraules als jugadors i a l’‘staff’ tècnic i hi havia bon rotllo», destacava Koeman, que coneixia superficialment Laporta i en tenia referències de Frank Rijkaard, que va ser el seu primer entrenador el 2003 i el causant que Koeman no pogués accedir a la banqueta blaugrana en aquella època.

«Sé que fa molta confiança als jugadors i als entrenadors», va revelar. Tot i que també sap que el primer mandat de Laporta va ser molt positiu i que conserva la química amb Leo Messi, no perd de vista que la continuïtat de l’argentí només depèn del mateix futbolista, que acaba contracte el 30 de juny i pot escollir lliurement el seu futur, i ha d’acceptar una rebaixa substancial del seu salari.

Però el més imminent és el duel amb el PSG, contra el qual es va remuntar un 4-0 el 2017. Aquest dilluns es van complir quatre anys del miracle del 6-1 que va fer fora l’equip francès, llavors dirigit per Unai Emery. Els supervivents d’aquella plantilla (Verratti, Di María...) estan avisats i, a més, juguen al Parc dels Prínceps. Mauricio Pochettino s’encarregarà de mantenir la tensió entre els seus homes.

Notícies relacionades

Neymar no hi participarà. Encara no s’ha recuperat de la lesió a l’adductor que li va impedir participar en l’anada. Sense ell, el PSG no va perdre ni un gram de capacitat golejadora. Kylian Mbappé va marcar tres gols. Koeman va recordar que el Barça té més baixes que el seu oponent. Entre ells, Ronald Araujo, que no s’ha recuperat del turmell. L’entrenador holandès va reconèixer que s’havia forçat la seva tornada –va jugar 15 minuts davant el Sevilla en la Lliga i va recaure–, i que no tornarà a jugar fins que estigui completament recuperat. La previsió és que reaparegui dilluns vinent contra l’Osca.

«No em conformo amb res. Cal sortir fort i a jugar. El pitjor que ens pot passar és arribar al final del partit i pensar que no hem fet el màxim per remuntar», va resumir Koeman. El mínim que es pot demanar.