LA XACRA DE LA TEMPORADA

La llarga llista d’errors defensius del Barça

  • L’onze blaugrana ha col·leccionat errors de tipus tipus: d’atenció, tècnics, conceptuals...

  • Els comesos en defensa tenen pitjors repercussions en el resultat, però els atacants no estan lliures de culpa

La llarga llista d’errors defensius del Barça
2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El penal comès per Clément Lenglet reobre el debat sobre el mal rendiment defensiu del Barça. El central francès va facilitar l’empat del Cadis, producte, també, del pèssim percentatge d’encert ofensiu de l’equip, que va anar desaprofitant una ocasió de gol rere l’altra, deixant el marcador en una situació de risc. En la llarga i negra llista d’errors individuals apareixen molts noms. Ningú se n’escapa.

Ni Messi se salva

Ni Messi se salva de figurar en aquesta llista, amb aquella passada horitzontal que va fer a San Mamés contra l’Athletic (2-3) i que Muniain va tallar per batre Ter Stegen. Aquell gol no es va traduir en conseqüències greus. Només va reduir el triomf al 2-3. Ilaix Moriba va repetir aquesta passada prohibida setmanes més tard. Contra l’Alabès al Camp Nou. Va suposar un contratemps en la golejada (5-1), però no s’hauria d’haver produït. Va ser un error gratuït. El car va ser un altre. L’Alabès sí que va treure profit del regal en la primera volta (1-1), quan Rioja, afortunat per segona vegada, li va treure dels peus la pilota a Neto en una cessió de Piqué. 

La tornada de Ter Stegen es disposava a reforçar la seguretat a la porteria, però al tercer partit el porter alemany va allunyar-se molt de la porteria al Metropolitano i Carrasco va eludir la seva sortida fins al centre del camp per endossar la tercera derrota de lliga. La primera va ser a Getafe, en un penal de De Jong a Djené. No ha sigut l’únic provocat per l’holandès. Les seves mans van brindar l’empat de la Reial Societat en la semifinal de la Supercopa. Una distracció en el marcatge de Kean (PSG) en una falta lateral va ampliar la derrota europea. Els errors en les jugades d’estratègia són un clàssic.

DRAMA A PILOTA ATURADA 

També hi intervé la pèrdua de concentració o l’absència d’agressivitat. Diakhaby va cabotejar a plaer en el Barça-València (1-1) en un bloqueig que es va menjar Griezmann. Un altre se’l va menjar Mingueza a Cadis i va cabotejar a la mateixa porteria. D’una sacada d’Alba botant a la cama dreta de Lenglet, es va gestar la derrota.

Pedri i Mingueza van estar tous en un córner que va suposar el gol de Willian José en el Barça-Reial Societat de Lliga al Camp Nou i Griezmann tampoc va encertar a aclarir un centre que va aprofitar Villalibre per portar la final de la Supercopa a la pròrroga. Víctor Ruiz va aclaparar Sergio Busquets en una altra falta indirecta en el partit contra el Betis que va salvar Trincâo sobre la campana.

Notícies relacionades

ARAUJO, UMTITI I PIQUÉ 

Piqué va reaparèixer a correcuita contra el PSG per reforçar l’eix de la defensa, però l’1-4 va desbaratar l’esforç, com es va veure en els dos primers gols de Mbappé. Samuel Umtiti ha quedat tan marcat com el seu compatriota Lenglet. O més. Umtiti es va equivocar dues vegades a la Copa a Granada (un mal desallotjament i una mala vigilància de Soldado) i dues a Sevilla (un túnel de Koundé i un fora de joc mal llançada), sense que Alba, a qui De Marcos ha robat dues vegades la cartera en dos partits, el corregís. Araujo va ficar la pota contra l’Eibar (1-1) i va demanar comparèixer en públic per dir: «N’assumeixo la responsabilitat. No puc cometre aquests errors». L’únic.  n