«ÚS DE FORÇA EXCESSIVA»

L’acta arbitral de l’expulsió de Messi

  • Gil Manzano va mostrar la vermella al capità del Barça per agressió a Villalibre en la pròrroga

  • «Colpejar un contrari amb el braç fent ús de força excessiva estant la pilota en joc, però no a distància de ser jugat», va escriure el col·legiat a l’acta

  • S’exposa a una sanció d’entre dos i dotze partits, que haurà de complir en la Lliga i en la Copa del Rei

  • La seva única expulsió de blaugrana va ser el 27 de febrer del 2005 amb el Barça B

L’acta arbitral de l’expulsió de Messi
2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

S’estava acabant el partit, amb un Barça desesperat intentant equilibrar el gol de Williams, quan Messi conduïa la pilota al mig del camp. Li va entrar Villalibre, el davanter de l’Athletic. El va superar amb la pilota i després se’l va treure treure d’enmig amb els braços, per la qual cosa el VAR va avisar Gil Manzano, l’àrbitre del partit. La sentència va ser ràpida. Messi va veure la targeta vermella. La primera que veu des que és jugador professional del Barça,

Acumulava 753 partits amb la samarreta blaugrana. I mai havia sigut expulsat per una decisió arbitral. En tota la seva carrera, només ha vist quatre targetes vermelles, una amb el Barça B, dues amb la selecció argentina, la primera en el seu debut, precisament, i la de Sevilla, al final de la pròrroga.

Allò va passar el 27 de febrer del 2005. Llavors portava la samarreta del filial blaugrana quan en el minut 82 va ser expulsat en el duel contra el Peña Sport de Tafalla (Navarra). Aquesta va ser l’única vermella. D’allà a Sevilla en la final perduda de la Supercopa d’Espanya. Aquella va ser per protestar a Sánchez Maroto, l’àrbitre d’aquest partit de Segona B, un penal. El jove Messi, tenia llavors 17 anys, es va enfadar amb el col·legiat i es va guanyar la vermella en un partit que va acabar en empat (0-0).

Redacció que suggereix dos partits

A Sevilla, la frustració de Messi va ser amb un títol que se li escapava de les mans. Una frustració que sacsejava l’equip de Koeman, incapaç de governar la final malgrat haver-se avançat en dues ocasions. Després, Gil Manzano va argumentar a l’acta arbitral les raons de l’expulsió de Messi. «Colpejar un contrari amb el braç fent ús de força excessiva estant la pilota en joc però no a distància de ser jugat».

D’aquesta manera, l’argentí s’exposa a una sanció que podria anar entre els dos i els dotze partits si el Comitè de Competició entén que va fer una agressió a Villalibre. Però la redacció de l’acta suggereix que Messi seria castigat amb dos partits, que compliria aquesta mateixa setmana: dijous en la Copa davant el Cornellà i diumenge al camp de l’Elx.

«¿Messi? Jo he ficat el cos perquè no se n’anés cap endavant, s’ha enfadat, m’ha posat la mà a la cara. Crec que ha sigut una agressió clara»

Villalibre, davanter de l’Athletic

Notícies relacionades

«Entenc el que ha passat. No sé les faltes que han fet», ha assegurat Koeman després de l’expulsió. «Ell intenta driblar i no pot perquè cada vegada li fan falta. ¿Si el disculpo? He de veure la jugada», ha dit el tècnic blaugrana. «No crec que hàgim d’entrar en polèmiques. A tots els equips els fan faltes i a nosaltres també», ha precisat Villalibre, el davanter de l’Athletic.

«¿Messi? Jo he posat el cos perquè no se n’anés cap endavant, s’ha enfadat, m’ha posat la mà a la cara. Crec que ha sigut una agressió clara», ha afegit el jugador del conjunt basc.