BARÇA-ATHLETIC, FINAL DE LA SUPERCOPA

Koeman: «Tenim esperances que Messi hi pugui ser»

  • «L’última paraula la té Leo, ell coneix perfectament el seu cos»

  • «Sabem que no és el títol més important, però és un títol»

  • «El representant de Neto ens ha demanat sortir a l’hivern, però li hem dit que no»

Koeman: «Tenim esperances que Messi hi pugui ser»
3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Messi va viatjar a Sevilla. Va viatjar tota la plantilla, excepte els lesionats Piqué i Coutinho. I Ronald Koeman, l’entrenador del Barça, encara creu que podrà comptar amb el capità a la final de la Supercopa, que es disputarà aquest diumenge a l’estadi de La Cartuja davant l’Athletic. «Divendres va entrenar de manera individual, ara ho farà amb el grup i tenim esperances que hi pugui ser», ha dit el tècnic blaugrana, que es pren la final «com un altre partit més per demostrar que som un equip fort i que lluita sempre».

Un Barça amb Messi és «molt més fort», com ha recordat Koeman, perquè «estem parlant del millor jugador del món». Però si les molèsties musculars a la cama esquerra de l’argentí no remeten, l’entrenador ha dissenyat un pla. Un pla que seria idèntic pràcticament al que va fer servir en la semifinal davant la Reial Societat, amb Griezmann tenint llibertat total al mig de l’atac, escortat per Dembélé, a la banda dreta, i Braithwaite, a l’esquerra.

«Si Leo no hi és, està clar que ens falta alguna cosa», ha reconegut el tècnic. És una cosa òbvia perquè el Barça no només perd el poder intimidatori del capità sinó «la seva creativitat i efectivitat». I en joc hi ha un títol, amb un club que ha retardat les eleccions. Estaven previstes per al 24 de gener i ara, si no hi ha problemes, seran el 7 de març. «Ja sabem que no és el títol més important, però és un títol. Volem demostrar que estem en el bon camí», ha dit Koeman.

El no a Eric García

És «important per a qualsevol jugador, per a qualsevol entrenador i també per al club». No li falta raó a l’entrenador del Barcelona, una institució que està necessitada d’alegries després d’uns mesos de depressió. En aquest sentit, Koeman va voler deixar clar que sap on s’ha ficat. Ho sabia a l’arribar. I ho sap ara quan Carles Tusquets, el president de la Junta Gestora, va consensuar amb els tres candidats (Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa) que no hi hauria fitxatges en el mercat d’hivern.

«Estic content, sé perfectament les limitacions econòmiques del club. Si no és un possible un fitxatge, seguim amb el que tenim»

Ronald Koeman, tècnic del Barça

No hi ha, per tant, cap escletxa perquè arribi Eric García, el jove central del Manchester City. «He sentit que estic molest, preocupat i algunes coses més. Doncs, no. Estic bé, estic content. Se perfectament les limitacions econòmiques del club. Si no és possible, doncs no és possible i seguim endavant amb el que tenim», ha remarcat.

Notícies relacionades

Comprensiu amb el club i rotund, a més, amb la porta de sortida. Està oberta per als joves, però no per a gent experta i necessària com Neto, el segon porter. És veritat que el representant de Neto ha demanat al club la seva sortida. Però li hem dit que no. És un porter important per a nosaltres i ho volem tenir tot molt ben cobert en totes les posicions».

Els joves, tipus Junior Firpo o Riqui Puig, sí que poden sortir. Neto, no. «Ja he dit algunes vegades que per als joves és bo tenir minuts per millorar. Però un altre cas és el de Neto».