EN EL GRUP DEL BARÇA

Stéphanie Frappart, primera àrbitra que dirigirà un partit de Champions

Pionera també a la lliga francesa, ha sigut designada per al Juventus-Dinamo de Kíev

fraa

fraa / DAMIEN MEYER (AFP)

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Stéphanie Frappart és una pionera. L’any passat ja es va convertir en la primera àrbitra de la Ligue 1 francesa i també en dirigir una final de la Supercopa d’Europa (Chelsea i Liverpool). Ara, als 36 anys, aquest dimecres serà la primera en xiular un partit de Champions masculina. Serà a Torí en el Juventus-Dinamo de Kíev del grup del Barça.

Elegida per aclaparadora majoria com la millor àrbitra del món l’any passat, Frappart ja va ser designada per a la final del Mundial femení, que va enfrontar l’any passat els Estats Units i Holanda. Aquesta temporada, a més de cinc partits de la primera divisió francesa, dos de segona i del Malta-Letònia de la Lliga de les Nacions, ha dirigit a Eurola League el Djurgarden-Europa, el Leicester City-Zorya Luhansk i, la setmana passada, el Granada-Omonia. 

Notícies relacionades

La primera en oficiar partits de competicions UEFA va ser la suïssa Nicole Petignat, a l’encarregar-se de tres de classificació de l’Europa League (llavors encara Copa de la UEFA) entre el 2004 i el 2009.

Fa un mes Guadalupe Porras va passar a ser la primera espanyola en participar en una competició internacional masculina de futbol a l’exercir com a assistent al LASK i el Ludogorest, també de l’Europa League. L’extremenya, de 33 anys, ja havia sigut la primera col·legiada en debutar en Primera Divisió, l’agost del 2019 en un Mallorca-Eibar. Amb més d’un any d’experiència com a integrant habitual a l’equip arbitral del català Xavier Estrada Fernández, la presència de Porras a la lliga espanyola ja és habitual.