LA SITUACIÓ BLAUGRANA

Koeman, 100 dies de turbulències al Camp Nou:

L'entrenador blaugrana recupera Busquets, Messi i De Jong contra l'Osasuna, tot i que té el dubte de Dest

«He tingut 100 dies més tranquils en altres clubs, és veritat», reconeix el tècnic, que assenyala que «si hi ha un moment per reaccionar és avui»

marcosl55932102 201120190016

marcosl55932102 201120190016 / MIGUEL RUIZ

3
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Des que Ronald Koeman va assumir el timó del Barça després del naufragi de Lisboa ha vist com el president dimitia acorralat per una moció de censura; la seva estrella estava a punt de deixar el club de la seva vida; la plaga de lesions s’emportava el jugador més en forma i també el líder de la defensa i la Lliga l’hi posava molt costa amunt després de guanyar només un dels seus últims partits. «He tingut 100 dies més tranquils en altres clubs, és veritat», ha reconegut el tècnic. Però amb la Covid hi ha bastantes limitacions, tot i que estic molt content de ser aquí. Poso tota l’energia en l’equip i la gent de casa, que té molt futur per davant». «Ens queden set partits fins a final d’any i si hi ha un moment per reaccionar és avui». 

Després d’aconseguir la classificació per als vuitens de Champions, la reacció a la Lliga passa per guanyar avui l’Osasuna al Camp Nou per no veure com el tren de la lliga s’escapa gairebé definitivament. Empatat amb el conjunt navarrès a 11 punts, veu com l’Atlètic de Madrid i la Reial Societat li treuen 12 punts (tot i que amb un i dos partits més, respectivament). La marxa triomfal a Europa contrasta amb el sot a la Lliga, en què, després d’un bon inici, només ha aconseguit 5 punts dels últims 18 possibles. 

«Ens espera un partit complicat però necessitem els tres punts», ha comentat el tècnic blaugrana, que recupera Busquets, que ja ha deixat enrere la seva lesió, i Messi i De Jong, a qui va estalviar el viatge a Kíev.

Messi i Busquets tornen a la convocatòria /  AFP / JOSEP LAGO

Malgrat recuperar peces claus, l’holandès esperarà a veure l’evolució de Sergiño Dest per saber si hi pot comptar. «No és res seriós perquè ha fet la sessió d’avui. Si està bé començarà, però si tenim dubtes no, perquè tenim molts jugadors en la seva posició». Si finalment decideix donar-li descans, hauria d’improvisar al lateral dret per la baixa de Sergi Roberto. El central Miguenza, després del seu bon debut a Kíev i que pot fer també de lateral, podria ser una opció. Després de donar-li l’alternativa a la Champions, Koeman ja va avisar que hi havia «moltes possibilitats» que el del planter tingués continuïtat a la Lliga aquest diumenge. Sense Piqué, Umtiti ni Araujo, l’únic central del primer equip de la convocatòria és Lenglet, tot i que De Jong podria tornar a jugar de central, sobretot si Mingueza ha de suplir Dest a la banda.

Notícies relacionades

L’Osasuna ja va assaltar el Camp Nou en la seva última visita, en la penúltima jornada de la temporada passada, una gesta que aspira a repetir. «L’esperança no ens la traurà ningú. Volem demostrar que som un equip competitiu que no és fàcil de doblegar. Si ho hem fet una vegada, per què no ho podem fer una altra», ha advertit el tècnic Jagoba Arrasate, que blindarà la seva defensa amb una defensa amb tres centrals.

«El millor homenatge a Maradona, demostrar la qualitat»

Abans del matx es guardarà un minut de silenci per Diego Armando Maradona al Camp Nou que l’astre argentí va trepitjar durant dues temporades. Koeman va rememorar quan va jugar contra el Sevilla del Pelusa. «Recordo que va arribar tard a l’escalfament, però va fer moltes coses i gairebé vaig estar més pendent d’ell que del meu escalfament. Al camp sempre es veu molt més la qualitat d’un jugador. Va ser el millor de la història en aquella època». Sobre si pot afectar anímicament Messi, l’entrenador blaugrana ha reflexionat que «els afecta sobretot als argentins. No podem imaginar-nos que gran que ha sigut per ells. El millor homenatge que podem fer-li és demostrar la qualitat al camp». 

Aplaudiment al pacte salarial

Koeman ha mostrat la seva satisfacció pel principi d’acord entre els jugadors i el club per diferir 172 milions dels seus salaris. «Cal veure la situació econòmica del club. Es tracta d’amor al club. El meu comentari cap al senyor Tusquets ha sigut que si puc ajudar el club en algun sentit hi estic disposat i també és bo que els jugadors hagin arribat a un acord amb el club. És un moment per pensar què és el més important».

Temes:

Ronald Koeman