BLACK FRIDAY BLAUGRANA

El Barça i jugadors acorden reduir la massa salarial en 172 milions

Pacten diferir 122 en sous fins al 2024 i 50 en variables fins al 2023

zentauroepp55721335 deportes carles tusquets201102195929

zentauroepp55721335 deportes carles tusquets201102195929

3
Es llegeix en minuts
Roger Pascual

El Black Friday ha portat al Barça un principi d’acord entre el club i els jugadors per a la rebaixa de la massa salarial. La junta gestora havia heretat el repte Josep Maria Bartomeu de reduir en 191 milions el sou dels jugadors. Després de dos mesos de desacords, per fi les negociacions s’han desencallat en una reunió aquest divendres en la qual han pactat diferir en els pròxims anys 122 milions en sous i 50 en variables, amb la qual cosa a l’estalvi total és de 172.

Després que aquest divendres Ronald Koeman comuniqués a la plantilla que ell estava disposat a baixar el sou, els representants dels jugadors també han arribat a un acord amb la gestora que presideix Carles Tusquets. La cita definitiva s’ha iniciat a les 9.30 i passades les sis de la tarda s’ha arribat a un principi d’acord que està subjecte a què els tècnics i jugadors el ratifiquin. «L’acord, en cas que es ratifiqui, suposarà una fita de gran transcendència per reconduir la situació econòmica actual. Les dues parts reconeixen el gran esforç que s’ha hagut de fer per arribar a aquest principi d’acord i es feliciten», han afirmat club i jugadors en un comunicat conjunt.

Tot i que el termini per arribar a un acord havia expirat formalment el 5 de novembre les dues parts van decidir prorrogar les converses. Fins aquesta setmana no hi havia hagut avenços significatius. Els jugadors havien plantejat estendre a la resta de la plantilla la fórmula de diferir els pagaments a què es van acollir Ter Stegen, Piqué, De Jong i Lenglet, però la gestora llavors havia posat a sobre de la taula renegociar alguns pagaments i bonificacions ja percebudes pels jugadors aquest any. Finalment, els 50 milions en variables es pagaran fins al 2023 i els 122 de salaris fins al 2024, amb la qual cosa el nou president haurà d’assumir aquesta delicada situació econòmica.

Desacords

Notícies relacionades

Es pot recordar que l’anterior rebaixa salarial ja va provocar un conflicte entre el vestidor del Camp Nou i la directiva. «No deixa de sorprendre’ns que des de dins del club hi hagués qui tractés de posar-nos sota la lupa i intentés sumar-nos pressió per fer una cosa que nosaltres sempre vam tenir clar que faríem», va dir llavors Leo Messi. El capità va acceptar el 30 de març, en nom propi i de la plantilla, la rebaixa del 70% del sou. No només això. Els jugadors del primer equip de futbol, a més, van anunciar «unes aportacions» extraordinàries perquè els empleats «puguin cobrar el 100% del seu sou mentre duri aquesta situació; és a dir, durant la vigència de l’estat d’alarma».

La nova proposta de rebaixa i la forma en què es va comunicar van acabar de cremar els ponts amb Bartomeu. «No tolerarem que es conculquin els nostres drets», van advertir per carta els jugadors, qualificant de «vergonyosa» l’actitud del club i negant-se a asseure’s a parlar fins que se’ls va garantir que negociarien a part de la resta d’empleats. 

Eder Sarabia es desvincula del Barça

Eder Sarabia s’ha desvinculat del Barça. «Després de més de tres mesos, per fi, avui, Fran Soto, Jon Pascua i jo hem pogut resoldre la relació contractual que, incomprensiblement, encara ens vinculava amb el FC Barcelona. No era l’acord que ens corresponia, però és el que hem acceptat per acabar amb la degradació que veníem patint i pensant en el futur», ha afirmat el segon tècnic de Quique Setién en el Barça. Amb aquest acord només queda per resoldre el contracte de Setién, que no va acceptar la proposta del club i ha deixat el tema en mans dels seus advocats.

Temes:

Barça