ELECCIONS AL BARÇA

El doctor Ramon Cugat s'integra a la candidatura de Víctor Font

El traumatòleg, que exercirà de conseller en una futura junta, revisarà aquest dimecres el genoll de Gerard Piqué

jdomenech36559336 reportaje doctor ram n cugat  foto  emilio p rez de rozas201123120216

jdomenech36559336 reportaje doctor ram n cugat foto emilio p rez de rozas201123120216

1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech

El tercer integrant conegut de la precandidatura de Víctor Font és el doctor Ramon Cugat. El prestigiós traumatòleg, que es considera «un actiu del Barça» per la seva proximitat des que va ser jugador de l’equip juvenil, soci i col·laborador habitual en qüestions mèdiques, exercirà de conseller en la futura junta, sense ser un directiu a l’ús. Toni Nadal, exentrenador de Rafa Nadal, i Antoni Bassas, periodistes, van ser les dues presentacions anteriors. 

Cugat ha explicat que fa tres anys que manté contactes amb el grup de treball de Font, i es va sumar al projecte al conèixer que «la pedra angular» del projecte era Xavi Hernández, a qui se sent molt unit. A ell i a la seva família. «Xavi és un referent i tothom el coneix, tot i que jo li conec el genoll per dins», va fer broma el metge, que va exemplificar la seva estreta relació amb Xavi i la va situar al mateix nivell que la que té amb Pep Guardiola. En aquest sentit, Cugat va recordar que va figurar en la candidatura de Lluís Bassat el 2003 perquè l’havia convençut l’avui tècnic del Manchester City, que també en formava part. «Després de perdre, Pep em va dir: “El president del Barça és Joan Laporta i cal ajudar-lo”».

Nova revisió de Piqué

Cugat forma part del perfil de col·laboradors que Font divideix en tres perfils: persones rellevants del món d’esport, gent procedent de l’esfera empresarial, «amb coneixements rellevants en l’activitat, on el Barça es juga els recursos», i persones «amb relacions al món institucional». El doctor Cugat ens ajudarà a prendre algunes de les grans decisions estratègiques», va concretar Font.

Notícies relacionades

El que Cugat no va poder concretar és el diagnòstic i pronòstic de la lesió de Gerard Piqué, a qui visitarà aquest dimecres, com a traumatòleg i especialista en lesions de genolls que és. El Barça va avançar que el defensa pateix «un esquinç de grau tres del lligament lateral intern i una lesió parcial del lligament encreuat anterior del genoll dret». Cugat ja ha parlat amb el doctor Lluís Til.

A Piqué se li efectuaran més proves per determinar si s’opta per un tractament conservador o passa pel quiròfan. «Cal tenir en compte l’edat del futbolista, no és el mateix un genoll d’un jugador de 10 anys que un de 20 o un de 30, ni hi ha dos genolls iguals», va afirmar.