NIT DE PORTERS

Ter Stegen, un retorn prodigiós

L'alemany va tornar amb quatre parades descomunals per sostenir un equip que es va desintegrar a darrere

Neshcheret, el porter juvenil del Dinamo, va firmar un partit encomiable davant un Barça sense cap punteria

marcosl55756899 soccer football   champions league   group g   fc barcelona 201104222806

marcosl55756899 soccer football champions league group g fc barcelona 201104222806 / ALBERT GEA

2
Es llegeix en minuts
Marcos López

Hi ha un parell de problemes en el Barça. I importants perquè encara no s’ha trobat la solució.  I això que Koeman, tot just acabar a Torí amb una victòria d’impacte (0-2), es va acostar a Messi per abraçar-lo mentre li xiuxiuejava a l’oïda: «Havíem d’haver rematat abans el partit».

Una frase que va servir per a Vitòria i es va prolongar després en el xoc amb el Dinamo de Kíev, retrat d’aquesta més que evident crisi de punteria denunciada al seu dia pel tècnic blaugrana. Sort va tenir que va tornar Ter Stegen amb quatre parades que valen una victòria. El segon problema és la fragilitat a darrere.

Ter Stegen es lamenta del gol del Dinamo de Kíev. / EFE / enric fontcuberta

Entre els 90 minuts de Vitòria i els 45 inicials davant l’equip ucraïnès, el Barça va fer 38 rematades. I 16 van anar a porta. Tan sols dos gols: el de Griezmann, el mateix que va en va fallar un de sol dins de l’àrea petita de Rulan Neschcheret, el jove porter, de tot just 18 anys, i un altre de Messi. Però de penal. No es necessiten més dades per constatar una de les grans debilitats que està exhibint el tendre Barça de Koeman en l’inici del projecte.

És igual qui tingui a davant, poc importa que sigui Pacheco, l’experimentat  porter de l’Alabès, convertit en la figura, o l’imberbe Neschcheret, un nen amb guants a la mà, que no es va deixar impressionar per l’escenari ni el debut europeu.  I de res li va servir a l’equip aquesta elèctrica arrencada en la qual havia firmat vuit rematades, cinc a porta. Sense encert, esclar.

Ter Stegen intenta aclarir un córner. / EFE / ENRIC FONTCUBERTA

Mà, peu, cos...

Després, es va desconnectar el Barça de tal manera que va acabar suportat per un descomunal Ter Stegen, capaç de firmar dues parades prodigioses per sostenir uns companys que s’havien frustrat per tanta ineficàcia. L’alemany va treure primer una mà esquerra dificílisima després d’una rematada de Buyalskyi, que va agafar la defensa desprevinguda.

De nou, Ter Stegen va tornar a ser decisiu en la seva reaparició després de l’operació que va patir al genoll dret el 18 d’agost passat.

Notícies relacionades

Pitjor encara va anar en la segona meitat quan tot just reprendre’s el partit va emergir per interposar el seu cos en el xut de Tsygankov, mentre va rubricar una altra tercera intervenció, igual de decisiva, quan Supryaga va demostrar que De Jong com a central pot ser una opció, però no una solució realment definitiva.

En la primera parada va ser la mà esquerra; en la segona, el cos; en la tercera, el peu dret, i en la quarta, de nou la mà esquerra. És com si Ter Stegen no hagués marxat mai de la porteria. De moment, Koeman ja té el porter. Ara li falta la tornada del Messi golejador i resoldre les disfuncions defensives. Molt per fer encara.