LA REESTRUCTURACIÓ DE LA PLANTILLA

El Barça demanarà a Piqué, Busquets, Jordi Alba i Sergi Roberto revisar els seus contractes

Koeman compta amb els quatre jugadors, però la junta vol readequar les fitxes a causa de la pandèmia

El tècnic parla amb 'Busi' per informar-li de la competència que l'espera amb De Jong i Pjanic

marcosl54044301 barcelona   08 07 2020  deportes     piqu  y rdt disputando 200825110812

marcosl54044301 barcelona 08 07 2020 deportes piqu y rdt disputando 200825110812 / JORDI COTRINA

4
Es llegeix en minuts
Marcos López

No són només els jugadors que Ronald Koeman desitja que abandonin (Suárez, Arturo Vidal, Rakitic, Umtiti i Junior Firpo, entre d’altres), sinó que els que vol que es quedin (Busquets, Piqué, Jordi Alba i Sergi Roberto) ha de ser en un altre escenari. Sobretot per part de la directiva de Josep Maria Bartomeu, que vol revisar els contractes d’aquests quatre jugadors, renovats tots ells abans de la pandèmia, les magnituds econòmiques dels quals, sosté el club, no es poden suportar ara després de la Covid-19.

El club vol aplicar aquesta mesura econòmica a tres dels quatre capitans de la plantilla

A nivell esportiu, Koeman compta amb tots quatre, tot i que en alguns casos veuran modificats els seus rols d’importància dins de l’equip. El problema és, com ha revelat Catalunya Ràdio, de caràcter econòmic.

Tots quatre figuren en l’escala salarial alta de la plantilla, just darrere de Messi, que està per damunt de tots ells, i també Suárez, a qui Koeman li ha demanat que es busqui equip, i Griezmann. Són mesures molt estratègiques perquè afecten tres dels quatre capitans de l’equip.

El pla de la junta

Koeman, mentrestant, ha aprofitat aquest matí per reunir-se amb Busquets durant mitja hora i comunicar-li que continua estant en el seu full de ruta, tot i que tindrà una competència més potent. No només amb l’arribada de Pjanic, sinó també amb un protagonisme més gran per a De Jong i, com ha recordat el tècnic, «a la seva posició natural».

Aquesta idea ja va ser avançada pel president Josep Maria Bartomeu la setmana passada en la seva entrevista a Barça TV, tot i que no va donar cap nom. Només va parlar del pla econòmic que ha traçat el club. «El que demanem als jugadors és adequació als ingressos del club», va advertir el dirigent, i va recordar que per la pandèmia ha deixat d’ingressar 200 milions d’euros aquesta temporada. I seran 320 milions el curs vinent.

JORDI COTRINA

«El que demanem als jugadors és adequació als ingressos del club. S’anirà recuperant així que se superi la pandèmia» (Bartomeu)

A més, les grans inversions econòmiques per reforçar la plantilla no han donat el resultat esperat. «Qualsevol inversió és un llast per al club. Dembélé ha estat molt temps lesionat. Volem veure el seu potencial. Coutinho va haver d’anar-se’n cedit. Griezmann ens ha aportat moltíssim, així que no l’inclouria en aquest grup», va admetre Bartomeu.

El retorn de Coutinho s’uneix a l’aposta de Koeman per col·locar Griezmann al seu lloc

Per això el Barça recupera Coutinho, després de ser campió d’Europa amb el Bayern, manté la seva aposta per Dembélé –tenint en compte que el mercat tampoc podrà permetre-li recuperar una part de la inversió (va costar 105 milions el 2017 més 40 en variables)– i reforça Griezmann amb la confiança de Koeman.

«S’anirà recuperant així que se superi la pandèmia», ha dit Bartomeu, que posarà ara Òscar Grau, el CEO del club, a negociar amb els agents d’aquests quatre futbolistes, als quals es demanarà revisar les seves fitxes.

jordi Cotrina

 Piqué. 33 anys.  Contracte fins al 2022.

A la mateixa gespa de Lisboa, i després de rebre el 2-8 del Bayern, va comparèixer Gerard Piqué. Va ser el primer a admetre que «s’havia tocat fons», unes paraules que, per cert, no va fer servir després Quique Setién, que després va ser acomiadat. Ni tampoc el president Josep Maria Bartomeu. Piqué va dir que, si fos necessari, ell seria el primer a abandonar el Camp Nou.

Koeman el vol a l’equip. I al vestidor. Va renovar el gener del 2018 fins al 2022 i el club li va col·locar la segona clàusula més alta de la plantilla. És de 500 milions. La primera pertany a Messi i és de 700.

JORDI COTRINA

Sergio Busquets. 32 anys. Contracte fins al 2023.

Després d’unes complexes negociacions, el Barça comunicava el setembre del 2018 que havia tancat la renovació de Busquets per cinc temporades més. El seu contracte expira el 2023, i té la mateixa clàusula de rescissió que el de Piqué: 500 milions d’euros.

Koeman també compta amb el centrecampista per al seu projecte, tot i que en un altre escenari ben diferent. Frenkie de Jong assumirà més protagonisme i l’arribada de Pjanic, el jugador bosnià que va intercanviar el Barça amb la Juve per Arthur, complica l’escenari de Busquets, que ha sigut pràcticament titular indiscutible des que va aparèixer el 2008 amb Guardiola.

JORDI COTRINA

Sergi Roberto. 28 anys. Contracte fins al 2022.

Fa dos anys i mig, el centrecampista, que ha exercit més de lateral dret, va prolongar el seu contracte fins al 2022, amb una clàusula que l’equiparava als jugadors transcendents de la plantilla: 500 milions.

Ara Koeman veu Sergi Roberto molt més d’interior que de defensa perquè vol potenciar la defensa amb l’arribada d’un altre lateral dret. 

JORDI COTRINA

Jordi Alba. 31 anys. Contracte fins al 2024.

Notícies relacionades

Van ser llargues i dures. Les negociacions per tancar l’acord amb el lateral esquerre van ser llargues. I dures, perquè hi va haver encreuament de declaracions fins que, finalment, es va arribar a l’acord el febrer del 2019. Alba renovava fins al 2024, amb la mateixa clàusula que Piqué, Busquets i Sergi Roberto: 500 milions.

Al defensa, no obstant, també li canviarà el panorama aquesta temporada, perquè el club, si finalment marxa Junior Firpo en aquest mercat, desitja contractar un lateral esquerrà per estimular la competència.