LA CRISI BLAUGRANA

OFICIAL: El Barça convoca eleccions al març i acomiada Setién

El club opta per citar a les urnes el dia del primer partit després del 15 de març i anuncia una àmplia remodelació del primer equip

zentauroepp54527051 fc barcelona s president josep maria bartomeu arrives at the200817112420

zentauroepp54527051 fc barcelona s president josep maria bartomeu arrives at the200817112420 / ALBERT GEA

2
Es llegeix en minuts
Albert Guasch

Josep Maria Bartomeu resisteix. Conscient de les vehements crítiques, però determinat a concloure la seva agenda, el president barcelonista ha galvanitzat la junta directiva per marcar el març com la data per a les eleccions presidencials. Conclourà el seu mandat, com ha sigut sempre la seva voluntat, i descarta avançar els comicis. En la reunió es va decidir també prescindir de Quique Setién i elegir Ronald Koeman com el seu substitut, tot i que l’oficialitat de l’holandès es reserva per a un altre dia, possiblement demà.

Enmig d’una pressió ambiental insostenible després del 2-8 de Lisboa, Bartomeu es va agafar al càrrec. La data de caducitat de la seva presidència, iniciada el gener del 2014 després de la renúncia sobtada de Sandro Rosell, no serà doncs quan exigia l’oposició, al més aviat possible, sinó al final del seu mandat, el 30 de juny del 2021. Ni dimissió immediata ni eleccions anticipades a final d’aquest any després de l’assemblea de compromissaris.

Els 14 directius, vuit dels quals van ser presents a les oficines del club (la resta va atendre via telemàtica), van acceptar l’apel·lació a la responsabilitat de Bartomeu de no marxar abans de temps en una reunió que ha durat unes quatre hores. Les eleccions seran el primer dia de partit a partir del 15 març, que és quan obliguen els estatuts.

Transició tranquil·la

Entre els directius ha convençut el plantejament de la necessitat de crear una transició tranquil·la amb la candidatura guanyadora, que iniciaria el seu Govern a partir de l’1 de juliol. En cas de fer-ho abans, s’haurien de fer càrrec dels resultats econòmics de tota la temporada, que no seran precisament pròspers, en vista de la pandèmia. Al contrari. L’actual junta, a més, ha de quadrar els números de tot el seu mandat per no haver d’avalar amb el seu patrimoni.

Notícies relacionades

I si aquesta va ser la part espinosa de l’agenda del dia, menys difícil va ser la decisió de posar fi a la relació contractual amb Quique Setién, un entrenador que amb prou feines ha durat vuit mesos en el càrrec. L’oportunitat de la seva vida s’ha saldat amb un fracàs estrepitós. El nomenament de Ronald Koeman no es va oficialitzar, però és qüestió d’hores. La seva candidatura va ser recolzada per la junta durant la reunió davant l’opció de García Pimienta o Mauricio Pochettino.

Setién, sentenciat des de fa temps, ha rebut l’acomiadament més anunciat de la història. El seu relleu, l’heroi de Wembley-92, haurà de ser l’encarregat de la dura i necessària purga al vestidor. Caràcter per a això no li falta. De fet, a part de la seva popularitat i les seves arrels cruyffistes, la seva capacitat d’utilitzar un puny de ferro amb els futbolistes més consagrats han jugat al seu favor, per davant de les opcions abordades de Mauricio Pochettino o García Pimienta.