EL RIVAL BLAUGRANA

La lesió d'Insigne torba el Nàpols

El golejador es va retirar a 8 minuts del final del bon comiat davant el Lazio (3-1) del pròxim rival del Barcelona a la Champions

jdomenech54328881 naples  italy   01 08 2020   napoli s forward lorenzo insign200802120359

jdomenech54328881 naples italy 01 08 2020 napoli s forward lorenzo insign200802120359 / CIRO FUSCO

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Era el tercer escorç que feia en una diagonal que traçava des de la banda esquerra cap a l’àrea, quan de sobte va deixar anar la pilota. Abans que ningú es preguntés què havia passat quan ja enfilava la vertical de la porteria, Lorenzo Insigne es va ajeure a terra amb la mà a l’engonal esquerre. La resposta va ser facilíssima: lesió.

Era el minut 82 de partit i Gennaro Gattuso devia maleir-se a si mateix. Havia efectuat tres canvis tres minuts abans, amb què havia rellevat Mário Rui, José Callejón i Stanislav Lobotka, però amb Insigne perdia un futbolista més important que aquests tres de cara al duel davant el Barcelona al Camp Nou. Perdia un dels puntals de l’equip.

Agitat epíleg

«Fins que no fem una ressonància o una ecografia no sabrem què té», va dir Gattuso a la sala de premsa, una mica més serè després de l’agitat final de la trobada davant el Lazio (3-1) que tant el va torbar. No hi havia res en joc, però la lesió d’Insigne i alguna topada entre els jugadors va inflar la vena del passional tècnic calabrès fins al punt de discutir-se amb la banqueta del Lazio.

Insigne va abandonar el camp plorós, entre el dolor de la punxada que havia frenat en sec la seva incursió i la immediata preocupació davant la possibilitat de perdre’s el duel de vuitens de final de la Champions davant el Barça d’aquest dissabte.

Mário Rui, del Nàpols, discuteix amb els seus rivals del Lazio. / ciro fusco (eFE)

Substitut amb gol

Insigne concentrarà l’atenció del cos mèdic tota la setmana. Gattuso, que va voler confessar-se «optimista» sobre la recuperació del davanter, començarà a donar voltes sobre qui pot ser el seu substitut. L’elegit davant el Lazio va ser Matteo Politano, que va anotar el 3-1 després d’una gran assistència de Mertens. Insigne havia transformat el momentani 2-1 de penal. L’exbètic Fabián Ruiz va obrir el marcador del San Paolo amb un cop amb l’esquerra llunyà.

El silenci de l’estadi, buit de públic, va permetre captar la topada verbal entre les banquetes. «¿Terrone? ¿Terrone di merda? Vine, vine a dir-m’ho a la cara, terrone», va increpar Gattuso un dels ajudants d’Inzaghi, que tampoc va poder calmar el seu col·lega i excompany. ‘Terrone’ és una expressió menyspreadora que es dirigeix als italians de la zona meridional del país.

«Ens hem dit una cosa l’un a l’altre, hi ha hagut massa paraules», va dir Gattuso del seu enfrontament amb Inzaghi. «He anat massa lluny i he merescut l’expulsió, he de ser honest», va afegir, reconeixent fins i tot que va exagerar la baralla. «No ha sigut agradable, però aquestes coses passen. L’important és que ha acabat quan el partit ha acabat», va comentar Inzaghi.

Insigne transforma el penal del momentani 2-1. / ZUMA PRESs

El marcatge a Messi

Notícies relacionades

Acabat el partit, amarrada la victòria i escoltat Insigne, Gattuso era un altre del qual va abandonar el joc vermell d’ira. Als 42 anys encara té dificultats per controlar les emocions. «Ha sigut un bon test per anar a Barcelona, tot i que el Lazio és un adversari més físic», va admetre més tard, satisfet pel rendiment de l’equip. Va compondre un onze omplert de titulars que repetirà al Camp Nou, on el Nàpols es presentarà amb «el cap fresc», sense pressió i sense obsessionar-se amb Lionel Messi. 

Gattuso es va permetre fer broma, al final, sobre la figura de Leo Messi. «Jo podria marcar-lo en somnis o potser jugant amb la PlayStation del meu fill i seleccionant el Gattuso amb la samarreta del Milan, quan pesava 10 o 15 quilos menys.»

Temes:

Futbol Barça