ACTUALITAT BLAUGRANA

Oficial: Pjanic, nou jugador blaugrana per 60 milions més cinc en variables

El Barça i la Juventus oficialitzen el canvi de centrecampistes, pel qual Arthur marxa al conjunt italià per 72 milions més 10 en variables

segea53904830 miralem pjanic of juventus fc during the italian championshi200629145621

segea53904830 miralem pjanic of juventus fc during the italian championshi200629145621 / ALESSIO MORGESE DPPI AFP7

2
Es llegeix en minuts

El FC Barcelona i la Juventus de Torí han fet oficial aquest dilluns el canvi de centrecampistes, pel qual el futbolista bosnià Miralem Pjanic, de 30 anys, s’ha convertit en nou jugador blaugrana. Al seu torn, Arthur Melo formarà part de la plantilla de la pròxima temporada del conjunt torinès, on coincidirà, entre d’altres, amb el portuguès Cristiano Ronaldo

En el comunicat del FC Barcelona s’indica que Arthur ha sigut valorat en 72 milions i 10 en variables. Pjanic, en 60 més cinc en variables. El club italià només haurà de desemborsar, doncs, 12 milions pel centrecampista brasiler al Barça. Els 72 milions encaixen amb les necessitats de l’entitat blaugrana de quadrar els comptes abans d’aquest 30 de juny, quan s’arxiva el balanç econòmic de la temporada.

 

Pjanic firma per a les pròximes quatre temporades, amb la qual cosa conclourà el seu contracte amb 34 anys. La seva clàusula de rescissió s’ha establert en 400 milions. El futbolista bosnià oferirà qualitat i també experiència a un centre del camp ple de jugadors que superen els 30 anys, com és el cas de Busquets, Rakitic i Vidal. Alleugerir aquesta situació es converteix en una necessitat de cara a la planificació esportiva de la pròxima campanya.

Alleujament per a les arques

L’operació suposa un enorme alleujament per a la directiva de Josep Maria Bartomeu, que veu allunyar-se el fantasma d’avalar pèrdues al concloure mandat l’estiu del 2021. El club s’havia proposat obtenir 124 milions en vendes de jugadors al tancament de l’exercici que conclou aquest dimarts.  A los 72 de Arthur cabe añadir los 40 obtenidos por Malcom, los 12,9 de Denis Suárez, los 11 por Carles Pérez o los 8,5 por la cesión de Coutinho.  

 

Notícies relacionades

Arthur, de 23 anys, ha acceptat les suculentes condicions que li oferien a Itàlia i Pjanic, de 30, tindrà, per la seva banda, l’oportunitat de finalitzar el seu periple com a futbolista juntament amb Leo Messi després d’haver format part de les plantilles del Metz (2007-2008), Olympique de Lió (2008-2011), Roma (2011-2016) i la Juventus. 

Revisió a Torí

Arthur va passar diumenge revisió mèdica en el J Medical Center de Torí. En aquest mateix centre Pjanic va passar també la revisió amb doctors del club blaugrana desplaçats a la ciutat italiana. El bosnià té el tercer sou més alt de la plantilla de la Vecchia Signora (uns 7,5 milions per temporada). Falta veure el que cobrarà al Barça, amb una massa salarial ja per si mateixa molt sobrecarregada.