SITUACIÓ SURREALISTA

La Lliga anuncia «accions penals» contra l'espontani del Mallorca-Barça

L'organisme considera que els fets incompleixen els protocols sanitaris i «són constitutius de delicte»

El noi, de 17 anys, es va enfilar per un mur de l'estadi després de pujar a una pedra grossa

jmexposito53750157 a pitch invader  c  is removed from the pitch during the spa200614162828

jmexposito53750157 a pitch invader c is removed from the pitch during the spa200614162828 / JAIME REINA

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

La Lliga ha anunciat aquest diumenge que «interposarà les accions penals corresponents» per l’incident que va protagonitzar l’espontani  que va accedir i va saltar al terreny de joc del Visit Mallorca Estadi aquest dissabte, durant la disputa del Mallorca-Barcelona, «per considerar que els fets són constitutius de delicte». 

A través d’un comunicat, LaLiga va manifestar «la seva condemna absoluta a aquesta mena de conductes que posen en risc la salut dels altres i la integritat de la competició» i va apuntar: «Davant l’incident de l’espontani que va accedir i va saltar al terreny de joc del Visit Mallorca Estadi, sense cap autorització, incomplint els protocols establerts en la legislació sanitària vigent i desobeint les ordres del personal de seguretat privada, LaLiga interposarà les accions penals corresponents per considerar que els fets són constitutius de delicte». 

En el minut 56 del matx entre el Mallorca i el Barcelona, que va finalitzar amb triomf del líder de LaLiga Santander per 0-4, un jove de 17 anys va saltar a la gespa vestit amb una samarreta de la selecció argentina per fer-se una foto amb el davanter blaugrana Leo Messi. 

Va pujar a una pedra i es va enfilar per un mur

Va accedir a l’estadi «enfilant-se per un mur», segons va confirmar aquest diumenge a Efe el cap de seguretat del Mallorca, José Costana. «Es va recolzar en una pedra de mida grossa per saltar al camp en una de les zones més fosques del recinte, situada a les taquilles de la venda d’entrades, va pujar sense fer soroll i va entrar corrent», va explicar Costana. «Teníem 25 vigilants (d’una empresa de seguretat) a l’estadi, però mai podrem tenir la certesa total, al cent per cent, que coses com aquestes no passin. El noi és menor d’edat, no estava ni veient el partit ni amagat dins el recinte», va afegir.

Costana va dir que estava elaborant un informe dels fets per presentar-lo als directius del Mallorca. «Caldrà estudiar-ho a fons i veure ben bé què ha passat perquè no es repeteixi», va indicar el màxim responsable de la seguretat del Visit Mallorca Estadi, que té una llarga experiència en la matèria. Costana va ser director de seguretat dels jutjats de Palma i, com a tal, va coordinar els protocols d’actuació a l’edifici quan la infanta Cristina i el seu marit, Iñaki Urdangarin, van declarar davant el jutge José Castro en el transcurs de les investigacions del ‘cas Nóos’. 

Notícies relacionades

L’espontani va dir als mitjans que va intentar fer-se una foto amb Messi, però que el crac argentí «el va esquivar». Sí que va aconseguir fotografiar-se amb el defensa Jordi Alba abans de ser detingut per la policia. «Volia una foto amb el meu ídol, però el pla em va fallar pels nervis. Ho tenia tot calculat abans del coronavirus», va dir l’espontani. Després de la seva identificació, el jove va haver d’eliminar les imatges que havia captat.

Reflectit a l’acta

L’àrbitre del Mallorca-Barça, Carlos del Cerro Grande, va reflectir l’incident a l’acta del partit amb els següents termes: «Invasió de camp: En el minut 53 de partit va saltar una persona aliena, intentant fer-se fotografies amb els jugadors, sent posteriorment interceptat pel personal de seguretat del club local i fent-lo sortir del terreny de joc sense cap incidència. El partit va estar aturat per aquest motiu 45 segons, aproximadament».