ACTUALITAT BLAUGRANA

Rousaud: «Crec que algú del club ha ficat la mà a la caixa»

L'exdirectiu del Barça llança greus acusacions de corrupció arran de l'escàndol de les xarxes socials

rozas53087391 02 01 2020 emili rousaud  nuevo vicepresidente institucional200410200452

rozas53087391 02 01 2020 emili rousaud nuevo vicepresidente institucional200410200452 / FC BARCELONA

2
Es llegeix en minuts

Emili Rousaud no pensa abandonar la nau blaugrana de forma discreta. L’exvicepresident blaugrana, que va formalitzar ahir la seva dimissió amb cinc directius de la junta més, ha deixat anar aquest matí una bomba descomunal en una entrevista a Rac-1, de les que feia anys que no se sentia al voltant del FC Barcelona. «Crec que algú ha ficat la mà a la caixa». Tota una denúncia de corrupció per part del que havia de ser el candidat presidencial continuista i que destrueix la convivència al club. Les conseqüències d'aquesta acusació resulten imprevisibles en una directiva sumida en una crisi molt seriosa. 

Falta veure ara quina serà la reacció del president Josep Maria Bartomeu, qui dimarts ja va demanar la dimissió de Rousaud i tres directius més. La nit d’ahir dijous els quatre assenyalats van fer efectiva la seva sortida, i se’ls van unir dos membres més. Semblava l’últim episodi d’un sotrac tremend al nucli de l’entitat. Però aquest matí Rousaud, el més loquaç dels díscols, ha afegit triglicerina a la situació.

L’escàndol de les xarxes socials

Rousaud va al·ludir a la crisi de les xarxes socials i al pagament d’un milió d’euros a una companyia de monitoratge que en ocasions va derivar en la creació de perfils des d’on es criticava jugadors propis com Messi i Piqué. L’escàndol va ser destapat per la cadena SER. «Si pagues un milió d’euros per una feina que té un cost de mercat de 100.000... Blanc i en ampolla».

Va treure de la sospita companys de la junta. «¿Qui ha sigut? En absolut és algú de la junta. No sé qui ha sigut, però es pot sospitar...», va dir el ja exdirectiu. No va voler donar noms. «No en tinc proves i per tant no puc dir qui». Va demanar en qualsevol que es compensi el club pel que considera un desfalc de 900.000 euros.

En la junta hi queden ara 13 membres després de les sis dimissions. Segons Rousaud, hi ha tres directius més que estan meditant si abandonar també una junta que li queda de mandat fins a l’estiu del 2021. S’ha de recordar que la junta pot continuar governant amb només cinc integrants.

La rebaixa salarial

Rousaud, que és l’empresari al capdavant de Factor Energia, ha admès haver col·lidit amb Bartomeu per la rebaixa salarial dels futbolistes. Massa escassa al seu gust, «insuficient per cobrir la desaparició dels ingressos. Però el nostre consell va ser ignorat». Va posar com a exemple que el Madrid s’estalviarà amb la reducció salarial entre 50 i 100 milions, mentre en el cas del Barça serà només de 14 milions. «No és per perjudicar els jugadors sinó per ajudar el club».

Notícies relacionades

Respecte a la famosa auditoria, l’exdirectiu ha assegurat que «està gairebé acabada. Tinc constància que faltaven dues entrevistes que es podrien fer telemàticament, les conclusions estan tancades». Lamenta en aquest sentit que tres dels sis directius que formen la comissió delegada (el mateix Rousaud, Enrique Tombas i Maria Teixidor), la que ha de valorar les conclusions de l’auditoria, ja se n’han anat. 

Dels dimitits, Sílvio Elias, Tombas i Josep Pont eren integrants de la comissió econòmica. Rousaud era vicepresident, Maria Teixidor era la secretària de la junta i, a part d’integrant de la delegada, era presidenta de la comissió de Transparència.