DONACIONS D'ESPORTISTES

La solidaritat per bandera per acabar amb el Covid-19

Guardiola, Messi, Ramos i Federer lideren l'ajut econòmic per combatre la pandèmia

marcosl36126680 britain football soccer   manchester city v fc barcelona   u200325183519

marcosl36126680 britain football soccer manchester city v fc barcelona u200325183519 / Jason Cairnduff

2
Es llegeix en minuts
Marcos López

Confinats a les seves cases, com tots els ciutadans pràcticament del món, els esportistes han pres la bandera de la solidaritat per combatre el coronavirus. Cadascun d’ells escull el camí, però l’objectiu és comú: derrotar al més aviat possible el Covid-19.

L’ona és tan global com la pandèmia atrapat com està l’esport en una aturada universal. Pep Guardiola, per exemple, va donar dimarts passat un milió d’euros al Col·legi de Metges de Barcelona per a la compra de material sanitari, a més de ser-hi present també està involucrat en el projecte d’investigació que lideren els doctors Bonaventura Clotet i Oriol Mitjà en la recerca dels medicaments que impedeixin la transmissió del Covid-19 i de la tan necessària vacuna contra el coronavirus.

També Thiago i Rafinha Alcántara

Un parell d’hores després que es fes pública la donació de l’actual entrenador del Manchester City, l’Hospital Clínic de Barcelona agraïa a les seves xarxes socials el gest de «compromís i recolzament de Leo Messi». No va voler donar la xifra que rebria.

Però es tracta també d’un milió d’euros, tot i que destinat a dos centres: el ja citat Clínic barceloní, la ciutat que va acollir Leo quan amb prou feines tenia 13 anys, i una altra part anirà a un hospital de l’Argentina, el país on va néixer. Els germans exblaugranes Rafinha Alcántara, el jugador del Celta, i Thiago, en el Bayern de Munic, també van donar aquest dimecres al Clínic.

Aquests dos milions d’euros de Guardiola i Messi permetran, sobretot, la compra de milers d’unitats de material de protecció

Aquests dos milions de Guardiola i Messi permetran, sobretot, la compra de milers d’unitats de material de protecció (guants de làtex, mascaretes, desinfectant, ulleres mèdiques, bates, etcètera), així com nombrosos respiradors i altres necessitats que puguin sorgir, inclòs el finançament per a la fabricació d’elements hospitalaris en tecnologia en 3D.

El material, en el cas del tècnic del City, es repartirà per tot Catalunya en funció de les urgències que tinguin els centres mèdics i les residències d’avis, el col·lectiu més necessitat i més vulnerable pels efectes de la malaltia vist el percentatge més gran de víctimes mortals que es registren.

Donacions anònimes

Sergio Ramos, el capità del Madrid, va vehicular la seva donació a través de l’UNICEF, del qual és ambaixador mundial, finançant la compra de 264.571 mascaretes, 1.000 equips de protecció i 15.000 tests destinats a detectar el coronavirus.

Notícies relacionades

«Aquests són temps difícils per a tothom i no es pot oblidar ningú. Mirka i jo hem decidit personalment donar un milió de francs suïssos per a les famílies més vulnerables de Suïssa», va anunciar Roger Federer en el seu compte de Twitter per unir-se a la lluita mundial contra la pandèmia.

Cada dia que passa, i mentre augmenta la gravetat del coronavirus, s’uneixen esportistes a aquesta ona. Els últims a conèixer-se han sigut els germans Alcántara. Però alguns esportistes ho fan a nivell bastant més privat, emparats amb l’anonimat. Però és igual. Qualsevol ajuda és valuosa.