cita de Champions

El Barcelona-Nàpols es jugarà a porta tancada

El club blaugrana accepta els arguments de Salut per evitar el risc de contagi pel coronavirus

bbbb / periodico

3
Es llegeix en minuts

El Barça-Nàpols de la Lliga de Campions programat per al 18 de març a les 21.00 hores es disputarà a porta tancada, segons l’acord al qual han arribat aquest dimarts la Generalitat i els responsables del club reunits des de les nou del matí a la seu del Departament de Salut. Al partit, inicialment i abans de les últimes consignes del Govern italià, tenien previst acudir-hi 5.000 seguidors de la ciutat napolitana.

Per part del Barça han acudit a la reunió Òscar Grau Albert Soler, així com el responsable dels serveis mèdics del club, Ramon Canal. De totes maneres, i al marge de la decisió de disputar-se el partit a porta tancada, tot està pendent també de la possibilitat que finalment el Nàpols no viatgi a Barcelona. Amb la disputa del partit a porta tancada el Barça tindrà un impacte negatiu d’uns 4,5 milions d’euros.

«La recomanació era que el partit es jugués a porta tancada per criteris sanitaris i el Barcelona ho ha assumit», ha assegurat el secretari general de l’Esport de la Generalitat, Gerard Figueras.

La confirmació

La mesura ha sigut confirmada pel secretari general de l’Esport Català, Gerard Figueras, i el secretari de Salut Pública de Catalunya, Joan Guix, al finalitzar la reunió extraordinària, en la qual han participat representants del FC Barcelona, la Secretaria General de l’Esport i els departaments de Salut i Interior de la Generalitat.

D’aquesta manera, el partit de tornada de vuitens de final de la Lliga de Campions entre el Barcelona i el Nàpols (1-1 en l’anada), previst per al pròxim dimecres 18 de març, es disputarà sense públic a la graderia, un fet que no s’esdevé a l’estadi barcelonista des de l’1 d’octubre del 2017, quan el club va decidir no obrir les portes aquell diumenge per al partit Barça-Las Palmas per la situació política a Catalunya.

La precaució

En aquest cas, la precaució sanitària suggerida per la Generalitat, davant la possibilitat que uns 5.000 italians viatgin amb el seu equip, ha portat el club blaugrana a seguir el criteri del Govern català, i més quan Itàlia és un dels focus més potents en la propagació del coronavirus, on hi ha hagut 463 morts associades a aquesta infecció de manera directa o indirecta.

«El club ha assumit la decisió com a pròpia i aplicarà les recomanacions del Govern. Agraïm que s’anteposi la seguretat de la ciutadania», ha explicat Figueras a preguntes dels periodistes.

Per la seva banda, el secretari de Salut ha assegurat que la decisió de celebrar el partit a porta tancada s’ha pres per criteris «estrictament sanitaris» i que mai s’ha plantejat cap altra alternativa; d’aquesta manera, ha negat els rumors sobre la possibilitat de jugar el partit sense la presència dels 5.000 aficionats italians a qui el Barcelona havia venut entrades.

Altres clubs

Notícies relacionades

Així, el Barça s’uneix a altres grans clubs i federacions internacionals que han pres mesures extraordinàries per evitar que s’estengui el contagi del Covid-19, com ara el València i el París Saint-Germain (PSG), que també celebraran a porta tancada els seus partits de Lliga de Campions contra l’Atalanta i el Borussia de Dortmund alemany, respectivament, i el Comitè Olímpic Nacional Italià (CONI), que va anunciar aquest dilluns la suspensió de tots els esdeveniments esportius a Itàlia fins al 3 d’abril.

Malgrat que Nàpols no és una de les quatre regions confinades d’Itàlia, la Generalitat ha decidit prendre aquesta mesura perquè actualment Itàlia és el segon país del món amb més casos –9.172– i morts –463– pel Covid-19. «Estarem atents a les mesures que vagin apareixent cada dia, perquè la situació és canviant», ha conclòs el secretari de l’Esport, al ser preguntat per l’ampliació de mesures sobre l’esport català.