Noves mesures

Tot l'esport espanyol, a porta tancada

Les competicions es mantenen fins a l'abril, però tant les proves professionals com les que no ho són es faran sense presència d'espectadors

L'AFE demana l'ajornament dels partits de futbol per garantir la salut dels futbolistes

valencia-basket

valencia-basket

2
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha confirmat aquest dimarts que el Govern ha aprovat que totes les competicions i esdeveniments esportius professionals i no professionals, tant d’àmbit estatal com internacional que se celebrin a Espanya des d’avui dimarts es facin a porta tancada.

Illa va comparèixer al costat de la ministra d’Hisenda i portaveu de l’Executiu, María Jesús Montero, al final de la reunió del Consell de Ministres per anunciar les mesures aprovades davant de l’evolució del brot de coronavirus a Espanya. El ministre va explicar que les decisions relacionades amb les competicions esportives s’han adoptat d’acord amb les comunitats autònomes i afecten tots els esdeveniments que «suposin gran afluència d’aficionats, que se celebraran a porta tancada».

El cas de la Volta

«Actuem partint d’evidència científica, criteris d’experts, amb transparència i quan creiem que s’han d’adoptar mesures», va dir Illa, que va esmentar expressament les competicions professionals de futbol i de bàsquet. També va indicar que «s’estudiaran cas a cas les competicions esportives que no se celebrin en recintes». En aquest apartat hi ha la Volta, programada entre el 23 i el 29 de març i que compleix aquest any l’edició número 100. L’organització de la prova ciclista espera, així mateix, dades per part del Departament de Salut de la Generalitat. En aquest aspecte i a França, amb la competició programada a porta tancada fins al 15 d’abril, es disputa ara la París-Niça amb la prohibició que els aficionats s’agrupin a menys de 300 metres de l’arribada i de 100 de la sortida.

Algun club en desacord

Les federacions esportives van ser informades prèviament, a través del Consell Superior d’Esports (CSD), que l’Executiu anava a adoptar un paquet de mesures preventives davant de la situació generada per la transmissió del Covid-19, com la disputa a porta tancada de les competicions.

Notícies relacionades

Prèviament es va determinar celebrar les dues pròximes jornades de la Lliga de futbol a porta tancada. Si no hi ha més gravetat, la normalitat es reprendrà el 5 d’abril. Alguns clubs com el Celta, a Primera, i el Saragossa, a Segona Divisió, han demanat l’ajornament de la competició, ja que no estan d’acord a disputar els partits sense públic a les grades. Tampoc es mostra favorable a jugar sense espectadors l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) que ha enviat cartes al CSD i a la federació mostrant la seva oposició.

«Sol·licitem que les mesures que es duguin a terme estiguin presidides per la garantia de mínim risc dels i les futbolistes. Per això hem sol·licitat la suspensió de tots els partits, de totes les divisions i de totes les categories dels dos sexes. I ho fem pensant exclusivament en la salut dels i les futbolistes, col·lectius que representem». 

Temes:

Coronavirus