LA PRÒXIMA ATURADA INTERNACIONAL

Els grans clubs temen que les seves estrelles s'encomanin amb les seleccions

Els últims dies de març estan plens de desenes de partits internacionals sobre els quals encara no hi ha directrius clares per part de la UEFA i la FIFA

Hi ha jugadors que s'estan plantejant seriosament renunciar a les seves seleccions en cas de ser convocats per a un partit en què poden córrer perill

rozas44065191 kazan  russian federation   30 06 2018   lionel messi of arg200306113344

rozas44065191 kazan russian federation 30 06 2018 lionel messi of arg200306113344 / FELIPE TRUEBA

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Els responsables esportius, és a dir, els directors esportius, els secretaris tècnics i algun entrenador, no gaires, però sobretot els metges que es cuiden de la salut de les plantilles dels grans clubs europeus, posseïdors de les millors estrelles del futbol mundial, estan aquests dies inquiets, i així els ho han comunicat als seus presidents i directius de cara a les diferents convocatòries internacionals, que es produiran l’última setmana del present mes de març, quan s’obri una nova finestra de partits amistosos i de classificació per al pròxim Mundial de Qatar.

Els responsables de la salut de Leo MessiNeymar JúniorKylian MbappéAntoine GriezmannJoão Félix i tantes altres estrelles futbolístiques, ara mimats i controlats diàriament als seus diferents clubs, temen que quan se’n vagin amb les seves seleccions arreu del món i, sobretot, es trobin amb multitud de professionals de diferents països, fins i tot sobre la mateixa gespa, es poden encomanar del coronavirus i, per tant, fer anar en orris tota la feina de prevenció del contagi al qual estan sotmesos i supervisats en aquests moments.

La situació és tan inquietant que, segons ha pogut saber El Periódico, bona part d’aquests directors esportius, secretaris tècnics i metges responsables de la salut d’aquestes milionàries plantilles (els clubs petits o intervinguts no tenen aquest problema al no tenir internacionals) fa dies que intercanvien informació, tot i que cap d’ells ha guanyat tranquil·litat, a causa que ni la UEFA ni la FIFA, organismes que han de marcar les directrius a seguir, sempre partint del que digui l’Organització Mundial de la Salut (OMS), han obert la boca i encara no s’han pronunciat sobre el que passarà en la pròxima finestra de partits internacionals. Això sí, la FIFA s’ha reunit amb la Confederació Asiàtica de Futbol (AFC) per estudiar la possibilitat d’ajornar la pròxima ronda de partits de les eliminatòries del Mundial a Àsia.

Ocupats en el tema 

«No posarem la tireta abans de la ferida», va assenyalar un dels directors esportius d’un dels equips espanyols que està encara disputant la Champions. «En aquest sentit, no volem ser alarmistes, però és evident que ens preocupa molt com i cap a on es mouran els nostres futbolistes. No perquè els ho impedim, ni de bon tros, sinó perquè abans han de passar altres passos que seran, sens dubte, els que ens posaran o no en alerta». Per aquesta font és evident que els màxims organismes futbolístics no s’han pronunciat perquè creuen que encara queden molts dies per a aquella setmana assenyalada i, certament, la crisi del coronavirus canvia cada dia. Cert, de moment, a pitjor, però ningú sap què passarà d’aquí a dues o tres setmanes».

Un responsable mèdic d’un altre dels equips europeus espanyols, que va preferir mantenir-se en l’anonimat, va indicar que «el primer és conèixer la llista de convocats de cada club; el segon, conèixer la versió de l’OMS, de la UEFA i de la FIFA i, finalment, estudiar cadascun dels nostres casos perquè depèn del lloc on vagin els nostres jugadors es pot prendre una decisió o una altra. I, per descomptat, finalment hi ha l’opinió del mateix jugador, ja que no hi ha cap dubte que hi ha futbolistes, i això ho sabem, que s’estan replantejant la decisió depenent com estigui la situació i, per tant, hi pot haver, fins i tot, aquell que renunciï a aquesta convocatòria tot i que en seran pocs, per descomptat».

Messi, sancionat un partit

Notícies relacionades

El resum final és que els grans clubs se senten «ocupats però, de moment, no gaire preocupats» pel que pot arribar, tot i que són perfectament conscients que aquesta finestra de partits internacionals, si es juga, suposarà un maldecap i, sobretot, s’haurà d’estudiar amb molt deteniment cada cas. Per exemple, pel que fa referència a la gran estrella mundial, Leo Messi, la seva expulsió per vermella davant de Xile, en l’últim partit de la Copa Amèrica, li impedirà jugar amb l’Argentina, a finals de març, davant l’Equador, però no el següent duel, quatre dies després, a Asunción davant el Paraguai.

La llista de partits programats és realment extensa i suposa que desenes de grans futbolistes, ara controlats als seus clubs, viatgin de punta a punta de món i es trobin amb multitud de jugadors. Aquests són alguns dels partits: Suïssa-Croàcia, Xipre-Luxemburg, Espanya-Alemanya, Holanda-EUA, Montenegro-Letònia, Mèxic-República Txeca, Portugal-Bèlgica, Eslovènia-Turquia, Gal·les-Àustria, França-Ucraïna, Anglaterra-Itàlia, Suècia-Rússia, Mèxic-Grècia...