BARÇA - REIAL SOCIETAT

La baixa d'Arthur deixa el Barça encara més reduït

El brasiler, lesionat al turmell, queda fora de la llista de convocats, a la qual torna Riqui Puig

zentauroepp52584118 madrid   01 03 2020         deportes           arthur sortea200301224450

zentauroepp52584118 madrid 01 03 2020 deportes arthur sortea200301224450 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Rafael Tapounet
Rafael Tapounet

Periodista

Especialista en música, cinema, llibres, futbol, críquet i subcultures

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els problemes creixen. Per molt que Quique Setién s’esforci a vendre optimisme i normalitat i repeteixi una vegada i una altra que la vida al FC Barcelona és meravellosa, la realitat sembla entossudida a fer travetes al seu discurs. Divendres, a les portes de l’exigent duel amb una Reial Societat que aspira a jugar la Champions i que arribarà al Camp Nou amb el bitllet per a la final de la Copa del Rei a la butxaca, el tècnic va veure com la reduïda plantilla blaugrana perdia un altre jugador important: Arthur Melo, que havia sigut titular els tres últims xocs de lliga, es va quedar fora de l’entrenament i de la llista de convocats per una lesió al turmell dret. De moment, es desconeix el termini de recuperació.

«El jugador està realitzant tractament amb factors de creixement conjuntament amb l’equip del doctor Ramon Cugat», apuntava el comunicat dels serveis metges del club. Setién tampoc va poder aportar gaires més dades quan li van preguntar per l’absència del brasiler: «En principi té un dolor, unes molèsties. Se li ha iniciat un tractament i caldrà veure com evoluciona. La veritat és que no se sap quant temps estarà de baixa».

Arthur, que acaba de ser inclòs pel seleccionador brasiler Tite en la convocatòria de cara als dos primers partits de la fase de classificació per al Mundial de Qatar el 2022 (a jugar els dies 27 i 31 de març), ja s’havia passat aquesta temporada gairebé dos mesos al dic sec per problemes al pubis i, després d’un període de presència discontínua en l’equip, havia començat a consolidar-se de nou com una peça fonamental del centre del camp blaugrana.

Torna Riqui Puig

La baixa del futbolista del Goias ha obert la porta de la convocatòria a Riqui Puig, que, malgrat els bons auspicis que sobre el seu futur va despertar l’arribada de Setién al Camp Nou, no ha disputat un sol minut amb el primer equip des del partit contra el Llevant del passat 2 de febrer (aquell dia va jugar tres minuts). A més del menut centrecampista de Matadepera, també és a la llista el davanter del filial Álex Collado.

Notícies relacionades

Sense Arthur en l’onze augmenten les possibilitats que Setién recuperi davant la Reial el 4-3-3, amb Martin Braithwaite o Ansu Fati (el primer sembla tenir més números) acompanyant els fixos Leo Messi i Antoine Griezmann en les posicions d’atac. L’altre gran dubte afecta el centre de la defensa, on Umtiti i Lenglet s’han anat alternant en la titularitat. «Estic content amb tots dos –va recalcar el tècnic. No crec que un sigui enormement superior a l’altre. En els últims partits ha tingut més protagonisme Samuel, però estic encantat amb Lenglet i també jugarà molt».

El xoc amb la Reial és determinant per a les aspiracions de lliga d’un Barça que no creu haver perdut opcions amb la derrota davant del Reial Madrid. «Ara no es pot dir que hi hagi realment un favorit –va apuntar Setién. És difícil que els dos equips ho guanyem tot fins al final, en aquesta Lliga costa molt guanyar els partits. Aquí no hi ha res definitiu fins que les matemàtiques demostrin el contrari. És clar que si perds quatre partits tens un problema, però jo prefereixo ser optimista i pensar que guanyarem».