EQUIP EN PRECARI

Quique Setién: «És obvi que necessitem un davanter»

L'entrenador del Barça assegura que estudien diversos noms i que esperen el permís de la Lliga per fitxar

jdomenech52193725 sant joan despi    08 02 2020    deportes      quique seti n200208192052

jdomenech52193725 sant joan despi 08 02 2020 deportes quique seti n200208192052 / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La lesió d’Ousmane Dembélé ha deixat en quadro el Barça, amb només dos davanters del primer equip disponibles (Lionel Messi i Antoine Griezmann) i un del filial, Ansu Fati. Sense recanvis per als pròxims mesos, ja que el francès, que serà operat dimarts, 11 de febrer, a Finlàndia, no estaria disponible fins al maig, igual que Luis Suárez, que va ser intervingut del genoll al gener.

«És obvi que necessitem un davanter», va reconèixer Quique Setién abans que el Barça es desplaci al camp del Betis. Ho farà en precari, amb només un recanvi –el jove Álex Collado–, tret que el tècnic reconverteixi un altre jugador per situar-lo en atac. Davant del Llevant, en el tram final, Frenkie de Jong va jugar d’extrem dret i a San Mamés, davant l’Athletic, va ser Sergi Roberto l’elegit. La lesió de Dembélé es va produir quan ja s’havia tancat el mercat d’hivern i el Barça ja havia traspassat Carles Pérez a la Roma i Abel Ruiz, del filial, al Braga.

Sense Piqué a Sevilla

Els problemes, aquest cap de setmana, s’estenen a la defensa. Gerard Piqué està sancionat. Només hi ha dues centrals disponibles després de la venda de Todibo, i els dos són esquerrans: Umtiti i Lenglet. Setién va concedir que la plantilla del Barça és molt curta després de les vendes del mercat d’hivern amb només 17 jugadors, dels quals necessita 16 per anar a Sevilla. 

Setién demana un davanter, però no concreta les condicions que ha de tenir aquest reforç. O no les concreta en públic, sobre si ha de ser un nou com Suárez o un extrem com Dembélé. «Que sigui tot el versàtil que pugui ser», va dir el tècnic blaugrana.

«Tenim uns quants noms, però hi ha molts altres condicionants per fitxar-los, i la majoria no depenen de mi ni del club» (Setién)

«Tenim uns quants noms, però hi ha molts altres condicionants per fitxar-los, i la majoria no depenen de mi ni del club, sinó d’altres circumstàncies. La primera –va admetre Setién– és que la Lliga autoritzi aquest fitxatge». La normativa diu que en cas de lesió greu s’ha d’acreditar que estarà de baixa cinc mesos.

Loren, Ángel, Ángel i Willian José

Aquests noms només poden ser jugadors de la Lliga espanyola. Han sonat els d’Ángel (Getafe), Lucas Pérez (Alabès), Willian José (Reial Societat) i Loren (Betis), aquest últim exdeixeble seu fins a l’any passat. «És molt bo, què puc dir», es va limitar a comentar breument, per no reobrir sensibilitats davant de la imminent visita al Benito Villamarín.

«És un partit especial per al cos tècnic i per a mi perquè hi vam passar dos anys meravellosos», va assegurar, preferint recordar les bones experiències en lloc de les viscudes els últims mesos, que van ser «durs» per les crítiques.

Piqué, lesionat a Bilbao i sancionat a Sevilla. / Álvaro barrientos (AP)

Sense rancor

"«No guardo cap rancor, en absolut». Entenc que la gent pensés que ho podríem haver fet millor», va comentar, sense deixar passar l’oportunitat de reivindicar el treball que va fer. «Vaig marxar-ne satisfet perquè sé en quina situació estava el Betis quan vaig arribar i en quina situació estava quan me’n vaig anar».

No hi haurà millor reivindicació personal per vèncer amb el Barça a la tornada. «Ho necessitem», va confessar, amb un punt d’angoixa, «per canviar la dinàmica de l’equip fora de casa».  El Barça només ha guanyat 7 partits de 15 com a foraster. Ara, a tres punts per darrere del Madrid, més l’eliminació de la Copa de dijous, li fa molta falta. Va negar, no obstant, que el triomf a Sevilla valgués més que els tres punts reglamentaris.

Notícies relacionades

Però Setién insisteix a mirar més el joc que el resultat, com si a la gespa trobés més recompenses que al marcador. Al tècnic càntabre li va saber greu que el seu equip no hagués transformat cap de les «clares» ocasions que va tenir a San Mamés i que, en canvi, Iñaki Williams encertés una que no era «clara». Es va resistir, no obstant, a parlar de sort.

«Sabem com pot arribar a influir una jugada en un partit igualat, però és una cosa que no pots controlar. No sé com es busca la sort, segurament treballant i fent les coses millor que el rival. Ajudant que els teus futbolistes disfrutin i posin tot el seu potencial a la gespa», va reflexionar.