CITA A LES 15 H

L'assemblea del Barcelona debat les medalles de Franco i el vot electrònic

Els compromissaris han de ratificar l'anul·lació de les distincions al dictador i la implantació d'un altre sistema de votació complementari

El directiva ha escurçat la durada de la cita (comença a les 15 h) i ha suprimit l'informe del secretari tècnic que havia de llegir Abidal

jdomenech45535240 barcelona  20 10 2018   deportes    el presidente del fc bar191005192924

jdomenech45535240 barcelona 20 10 2018 deportes el presidente del fc bar191005192924 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’Assemblea de Compromissaris del Barça debatrà (a partir de les 15 hores en primera convocatòria) dos temes antagònics i excel·lents en el tradicional i avorrit ordre del dia de cada any. Una omissió en el pla habitual també crida l’atenció: aquesta vegada no hi haurà informe del secretari tècnic en què es feia un resum als socis de les altes i les baixes de l’estiu anterior.

Les dues novetats més rellevants per trencar l’ensopiment pertanyen al passat i al futur del Barça. La primera es refereix a la ratificació (o no) de la retirada de les medalles concedides pel club a Francisco Franco. El Barça n’hi va donar dos: una el 1971 per la inauguració del Palau Blaugrana i una altra el 1974 per les bodes de platí.

Norma no escrita

«Hi havia una norma no escrita segons la qual en les distincions de nova creació calia entregar la primera a Franco», va explicar el portaveu Josep Vives al febrer. El dictador va morir el 1975. Ara, 44 anys després, a petició de «molts socis», va al·legar la junta, el Barça es planteja deixar sense efecte aquelles concessions.

Menys ha tardat el club a assumir una altra proposta de la grada. Tot just uns mesos. Però obligat pels mecanismes previstos als estatuts i pels quals ha d’incloure en l’ordre del dia propostes que vinguin avalades per les firmes del 3% del cens. La del soci Víctor Font, tot i que proclamat aspirant a la presidència el 2021.

Víctor Font, amb les firmes recollides. / AUTOR FOTO (FONT)

Font proposa la introducció del vot electrònic com a complement al vot presencial de sempre. El projecte topa que aquest sistema de votació no està regulat encara. La nova llei de l’esport, que sí que la contemplarà, encara no està aprovada. Per tant, no es pot implantar.

Reforma inclosa

Font ho sap, és clar. I sap que aquest procediment electrònic exigeix una reforma dels estatuts. El text ja el té redactat perquè serveixi quan s’implementi el vot electrònic en la vida democràtica del Barça. «No només és per a les eleccions, ni substitueix el vot presencial», va dir al presentar la seva campanya al setembre.

Notícies relacionades

«Un canvi a l’escut, el nom d’un estadi o una instal·lació o l’elecció entre tres alternatives de la samarreta no volem que es decideixin en una sala de juntes tancada», va explicar Font, a qui el club no li va concretar el format de la seva exposició d’avui ni el temps de compareixença.

Ni un minut tindrà Eric Abidal. La junta directiva ha suprimit l’informe del secretari tècnic. Abidal continua en el càrrec, tot i que ja no hi ha ni el vicepresident esportiu (Jordi Mestre) ni el mànager general de futbol (Pep Segura) i es converteix en la víctima col·lateral de la retallada de duració de l’assemblea.